Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavlarda, öğretmenler ve kamu çalışanlarından destek alınıyor. Özellikle Türkiye genelinde yapılan ve yoğun katılımın olduğu sınavlarda gözetmen ve sınavdaki işlemleri yapacak kişiye ihtiyaç duyulması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınavlarda görevlendirme yapılmaktadır. Bu görevlendirmeler ise sınav saati ve göstergelere görev farklı şekilde ücretlendirilmektedir. 2021 yılı itibariyle artış yaşayan bu artış olduğu gibidir.

MEB Sınavları için Ücretler 2021’de Ne Kadar?

MEB sınavları için görevlendirme alan öğretmenler için ücretler şu şekildedir.

  • 1900 gösterge için bina yöneticisi olarak görevlendirilenlere net olarak 247,22 TL,
  • 1700 gösterge için bina yöneticisi yardımcısı olarak görevlendirilenlere net olarak 221,20 TL,
  • 1650 gösterge için salon başkanı görevlilerine net olarak 214,70 TL,
  • 1600 gösterge için gözetmenlere 208,19 TL,
  • 1200 gösterge için yedek gözetmenlere 156,14 TL,
  • 2000 gösterge için engelli gözetmenlere 260,23 TL ödeme yapılmaktadır.
  • Açıköğretim sınavları için ise salon başkanlarına 100 TL, gözetmenlere ise 90 TL ödeme yapılmaktadır.

MEB Sınav Görevine Başvuru Nasıl Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan bu ödenekler, kişilerin ek gelir elde etmesini sağladığı gibi aynı zamanda yıl içerisinde sürekli görevlendirilmesini de sağlar. Sınav olduğu günlerde okulların da olmaması öğretmenler başta olmak üzere okul idarecilerinin de yine okullarda görev almasını kolaylaştırmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı sınavlarında sınav gözetmeni olmak isteyenlerin başvuru yapması gerekmektedir. Öğretmenler için açılan bu başvurularda, MEBBİS internet sitesinin kullanılması gerekmektedir. MEBBİS internet sitesi üzerinden yapacağınız başvurularda gerekli olan değerlendirmeler yapılarak öğretmenlere görevlendirme yapılacaktır. Aynı zamanda katılım sağlanan her sınav için belirtilen ücretler öğretmenlere ödenecektir.