Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs tehdidi ülkemizde de hem vatandaşların hem de devletin önlemler almasına neden oldu. Bu noktada özellikle bireyler olarak virüsten korunmak için birçok uzman tarafından birtakım önlem ve uyarılar yapmakta olup, bu uyarı ve önlemlere dikkat ederek hastalıktan kaçınmak mümkün olabiliyor. İşte hem uzmanların hem de Sağlık Bakanlığı tarafından dikkat çekilen tavsiyeler ve öneriler.

Bağışıklığı Güçlendiren Tavsiyeler

Özellikle sonuçları ölümcül olabilen ve oldukça kolay bir şekilde yayılan Korona yeni adı ile Covid-19 virüsü için en önemli tavsiyelerden biri de bağışıklık sistemini güçlendirmek. Bunun için ise özellikle A ve C vitamini bulunan, antioksidan özelliğine sahip havuç, brokoli, lahana gibi sebzelerin yanında portakal, mandalina, elma gibi meyvelerin tüketimi önerilmektedir.

Ayrıca soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini güçlendiren yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller ve fındık, ceviz gibi yağlı besinler de bu süreçte bireylerin tüketmesi gerekenler arasında önerilmektedir.

Ayrıca vücut ısısını dengede tutabilmek için bol sıvı alımına dikkat edilmesi, günde en az 2-2,5 litre su içilmesinin yanı sıra sıvı alımının karşılanmasında ıhlamur, adaçayı, kuşburnu çayı, açık çay gibi içecekler de bireyler tarafından tercih edilebilir.

Bu süreçte ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmek için egzersiz ve spor yapmak da oldukça önemlidir.

Sağlık Bakanlığı’nın 14 Uyarısı

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 14 önlem ise vatandaşların hem hastalığa yakalanmaması için hem de diğer bireylere bulaştırmaması için oldukça önemli bilgiler içermektedir.

Buna göre bireyler mümkün olduğunda toplu taşıma kullanılmaması, ziyaretçi kabul edilmemesi, odaları sık sık havalandırmak, elleri sık sık yıkamak, konuşurken veya yüz yüzeyken en az 2-3 adım mesafeleri olmak şeklinde yer almaktadır.

Editör: TE Bilisim