Resmi işlemler sırasında faaliyet belgesi istenilen belgeler arasında yer aldığında çoğu kez faaliyet belgesinin ne olduğunu, Faaliyet belgesinin nereden alınacağını bilmediğimizde düşündürücü sorular kafamızda yer almaya başlar. Farklı sektörlerde faaliyet belgesi işlev olarak aynı amaçta olsa da geçerlilik olarak farklılık gösterir. Faaliyet belgelerinin geçerliliği için resmi bir belge niteliğini taşıyacak nitelikte evrak üzerinde tarafların yada kurumların imzaların yer aldığı, belgeyi veren kurumun ıslak ya da soğuk mührün yer aldığı belgeleri ifade eder.

FAALİYET BELGESİ ALIRKEN İSTENİLEN EVRAKLAR;

Faaliyet belgesi almak isteyenler için istenilen bazı evrakların hazırlanarak ibraz etmek gerebilir. Örnek olarak iş yeri faaliyet belgesi almak isteyen isteklinin ticaret sicil kaydı ile noter tasdikli imza sirküler istenmektedir. Bu gibi faaliyet belgeleri hangileri vardı sıralamak gerekirse; işyeri faaliyet belgesi, tehlikeli madde taşıma faaliyet belgesi bunlardan bir kaçıdır. Ticaret odaları tarafından verilen faaliyet belgesi için bağlı bulunan Ticaret ve Sanayi odalarına müracaat edilebilir.

Ayrıca bazı ticaret odaları faaliyet belgesi başvurularını online olarak internet üzerinden başvuru almakta ve elektronik ortamda imzalanmış olan faaliyet belgeleri verebilmektedir. Bu konuda faaliyet belgesi almak istediğiniz faaliyet türüne göre odanın resmi internet sitesi üzerinden daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. İşin olsa sitemiz üzerinden bu konuda daha detaylı bilgi edinmek için bizi sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz.