Üniversite hayatı çok cazip bir hayat olarak gençlerin önünde durmaktadır. Bu cazibesi yanında geleceğin en önemli şekillendiricisi durumunda olması sebebi ile de kaliteli bir zaman geçirilmesi hayatın mesleki açıdan daha güzel geçmesini de sağlamaktadır. Bu sebepler doğrultusunda kimi öğrenciler okul hayatında ilk sıraya eğlenceyi koymuşlar, kimi öğrenciler ise başarıyı ön planda tutmuşlardır. Bu iki faktörü de olumlu veya olumsuz etkileyen kararlardan birisi de eve yakın üniversite mi uzak üniversite mi? Sorusudur. Bu soruyu her iki cepheden de yanıtlamak doğru olacaktır.

Okul Hayatının Eve Yakın Olmasının Yararları ve Zararları

Okulun evimize yakın olmasının öncelik ile yararlarından bahsetmek gerekir ise, düzenli bir hayatın olması, yemek, bulaşık, çamaşır gibi dertlerin olmaması, sürekli kendine ait toplu bir oda olması, para sorunu olmaması, aile özleminin olmaması okulun eve yakın olmasının faydaları olarak sayılabilir.

Okulun eve yakın olmasının zararları ise, özgürlüğün oldukça kısıtlı olması, kendi başına yaşamın öğrenilememesi, arkadaş ortamlarından kısmen uzak olunması, yurt ve benzeri hatıraların olmayacak olması okulun eve yakın olmasının zararları arasındadır.

Okul Hayatının Eve Uzak Olmasının Yararları ve Zararları

Okulun Eve Uzak Olmasının zararları, aile özleminin olması, okul başarısının zayıf olması, hazır yemek gibi sağlıksız yaşamın uygulanması, kötü alışkanlıkların edinilmesi ve uzak olmanın zararları arasında sayılabilir.

Okulun eve uzak olmasının yararları, kendi başına yaşamanın ne olduğunun anlanması, zor koşullar ile karşılaşıldığında çözüm üretebilme kabiliyetinin gelişmesi, samimi bir arkadaşlık ortamının oluşması, insanların daha iyi tanınması, yemek yapma, bulaşık yıkama, çamaşır yıkama, ütü yapma gibi hayatta lazım olacak şeylerin öğrenilmesi eve uzak olmanın faydaları arasında yer almaktadır.