Eskiden sadece okullardan ve müdürlüklerden alınabilen öğrenci belgesi için online seçenek, milyonlarca vatandaşın işini kolaylaştırdı. İnternet aracılığı ile alınabilen belgeler, resmi belge olduğu gibi tüm özel ve resmi işlemlerde kullanılabiliyor.

E Okul Öğrenci Belgesi Alma 2021

E okul üzerinden öğrenci belgesi alma imkanı bulunmuyor. Ancak yöneticiler tarafından öğrenci belgesi için işlem yapılabilen e okul, veli ya da öğrencilere açık değil. Bu nedenle E Okul Öğrenci Belgesi Alma 2021 yılı dâhilinde de kapalı durumda. Ancak e devlet gibi seçenekler kullanılabilir.

E Devlet Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?

E devlet üzerinden öğrenci belgesi almak isteyenler için farklı seçenekler mevcut. Yükseköğretim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere 2 farklı resmi kurum tarafından sunulan hizmetlerden eğitim kademesinin durumuna göre yararlanmak yeterli. Anca k bu konuda dikkat edilmesi gereken detay e devlet üyeliğinin olması. Hangi öğrenci için belge alınacaksa, o öğrencinin e devlet üyelik bilgileri ile sisteme girilmesi gerekmektedir. Ardından ise Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar için Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler için ise Yükseköğretim Kurulu’nun sunmuş olduğu hizmetlerden yararlanılması yeterli. Yapılacak kısa bir sorgulama ile ekrana taşınacak olan öğrenci belgesini indirerek kullanabilirsiniz.

E Devlet Öğrenci Belgesi Gözükmüyor

Bazı durumlarda sistemsel hatalar olabildiği gibi en çok yaşanan sorulardan birisi de “E Devlet Öğrenci Belgesi Gözükmüyor” olmaktadır. Bu tür durumlarda iki seçenek vardır. İlk seçenek, sistemsel bir hata nedeniyle hatanın yaşanmasıdır. Yeniden sorgulama yaparak sorunu çözebilirsiniz. Ancak tüm denemelere rağmen hata giderilmiyorsa, resmi kurumlara müracaat edilmelidir. Bu şekilde öğrenci belgesi alma işlemlerini yapabilirsiniz.

E devlet aracılığı ile yapılacak bu işlemlerde herhangi bir ek ücret söz konusu değildir. Tüm vatandaşlara ücretsiz olarak sağlanan bu haklarda, belgeler tüm yerlerde kullanılabilir niteliktedir. Üstelik e devlet öğrenci belgesi doğrulama şeklindeki hizmetlerden de yine yararlanabilirsiniz.