Türkiye’de özellikle yeni işe girişlerde gerekli olan adli sicil kaydı, artık online olarak ücretsiz bir şekilde alınabilir. Eskiden sadece adliyelerden alınabilen ve 2 gün gibi uzun bir süreç gerektiren adli sicil kaydı 2021 yılı itibariyle de online erişilebilir durumda. Online olarak yapacağınız işlemler için aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

Adli Sicil Kaydı Nedir?

Adli sicil kaydı, kişilerin adli sicil durumunu gösteren resmi belge olmaktadır. Kişilerin adli bir ceza alıp almadığıyla ilgili tüm detayların yer aldığı belge, e devlet aracılığı ile alınarak yine tüm resmi ve özel işlerde kullanılabilir.

Adli sicil kaydı nereden alınır 2021?

2021 yılı itibariyle adli sicil kaydı almak isteyen kişilerin yapması gereken tek işlem e devlet üyeliğine sahip olmaktadır. E devlet üyeliği bulunan kişiler, https://www.turkiye.gov.tr/adli-sicil-kaydi adresine giriş yaptıktan sonra e devlet üyelik bilgileri ile oturum açmalıdır. Kimliğimi şimdi doğrula seçeneği ile oturum açtıktan sonra açılacak olan ekrandaki aydınlatma metni okunmalı ve ardından “Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum.” İbaresi onaylanmalıdır.

Ardından açılacak ekranda belgenin nereye verileceği (Resmi, özel ya da yabancı ülke seçeneklerinden biri seçilmelidir) belirtilmelidir. Ardından ise belgenin neden verileceği de belirtilerek sorgulama butonuna basılmalıdır. Ardından açılacak yeni ekranda belge hazırlanmış olacaktır.

Online olarak indirerek, çıktı alabilir ve dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz.