Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan İçişleri Bakanlığı Kaymakam alımı sınavı için başvuru tarihleri belli oldu. ÖSYM tarafından alınacak başvurular ile birlikte İçişleri Bakanlığına 100 Kaymakam istihdamı gerçekleştirilecek. Buna göre kaymakam nasıl olunur? 2019 kaymakam maaşları ne kadar? Kaymakamlık mesleği görevleri nelerdir?

KAYMAKAMLIK MESLEĞİ GÖREVLERİ;

İçişleri Bakanlığına bağlı olarak ilçe sınırları içerisinde bulunan kolluk kuvvetlerinin amiri konumundadırlar. kamu düzenini sağlanmasında ve korunmasında gerekli olan tedbirleri alarak, ilçede genel yönetimden sorumludurlar. Yapılacak olan resmi törenlere başkanlık ederler. Kaymakam nasıl olunur?

ÖSYM tarafından yapılacak olan giriş sınavından başarılı olmak gerekmektedir. ÖSYM 2019 yılı takvimine göre 19 ile 25 Eylül tarihleri arasında ÖSYM üzerinden başvuru yapılabilecek. Sınav ise 9 Kasım tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları 4 Aralık tarihinde açıklanacak. Adaylar 4 yıllık bölümlerden işletme, sosyoloji, kamu yönetimi, iktisat, uluslararası ilişkiler, maliye ve finans, halkla ilişkiler ve tanıtım, siyaset bilimi, psikoloji mezunu olmak ya da bu bölüm derslerinin yüzde seksenine sahip olan müfredattaki bölüm mezunu olmak. Yaş şartında 35 yaşını doldurmamış olmak, askerlik ile ilişiği bulunmamak, sınav başvurularını yapmak ve sınav ücretini yatırmak, yazılı sınavda başarılı olmak gerekli olacak.

2019 KAYMAKAMLIK MAAŞLARI NE KADAR?

2019 yılı Temmuz ayı itibari ile en yüksek Kaymakam maaşları 10 Bin 722 Tl olarak hesaplanmaktadır. Bu maaşlara vekalet ücreti, döner sermaye yabancı dil tazminatı gibi ek ödemeler yapılmaktadır.