Rize Belediyesi Personel Eleman Alımları 2016
Rize, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan güzide kentlerimizden birisidir. Yaşanabilir kentler sıralamasında hep üst sıralarda yer alan Rize’de, 2016 yılı oldukça canlı geçeceğe benziyor. Bu canlılık ise belediye hizmetleriyle mümkün olacak. Halkın beklentilerini ön planda tutarak projeler geliştiren Rize Belediyesi ise, 2016 yılına girmemizle beraber bu projeleri faaliyete geçirecek.
Haberimizin başında canlılıktan bahsetmiştik. Bunun nedeni gerçekleştirilecek olan projelerin tamamıyle halktan esinlenilerek yapılmasıdır. Rize Belediyesi’nin resmi internet sitesinden halkın nabzı yoklanarak istenilenler hakkında bilgi edinildi. Bunun ardından da belediye ekiplerini gerekli incelemeleri yapması üzerine şehrin sokaklarına yönlendirdiler. Bunun neticesinde de öncelikli olarak halkın güvenliğinin sağlanması hedeflendi. Kilit noktalarda bariyer çalışmasının yanı sıra, kaldırım yapım ve onarım çalışmaları da 2016 yılında etkili olacak. Bu ve bunun gibi birçok projenin olmasından dolayı halk arasında da tatlı bir telaş var. Bunun nedeni ise bu projelerle beraber de yapılacak olan personel eleman alımlarıdır. Çünkü belediyenin mevcut kadrosuyla bu projelerin kısa sürede yapılması mümkün olmayabilir. Çünkü elverişsiz hava şartları çalışanlara engel olabilir.
Rize Belediyesi personel eleman alımları, gerçekleştirilecek olan projelerle birlikte ağırlıklı olarak işçi alımlarıyla mümkün olacak. Yapılacak olan bu işçi alımlarının sayısı ile ilgili herhangi bir açıklama olmamasına rağmen ilerleyen günlerde Rize Belediyesi Halkla İlişkiler bürosu tarafından kamuoyuna duyurulacaktır. İşçi alımlarının zamanı ise önümüzdeki birkaç hafta içerisinde olacak. Bunun beraberinde belediyenin en çok sıkıntı çektiği pozisyon olan şoför alımları da 2016 yılında gerçekleştirilecek. Şoför alımlarında ise adaylardan operatör araçları kullanabilecek sertifika ve ehliyet modeli zorunluluğu olacak. Tüm bu alımlar Rize merkez ve ilçe belediyelerine yönelik gerçekleşecek ve adaylar sözleşmeli olarak işlere başlayabilecekler.
Editör: TE Bilisim