Karadeniz Bölgemizin gelişmiş illerinden olan Ordu, büyükşehir belediyesi olarak yönetilmektedir. Bu sebepten dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerinde halk çok dikkatli bir şekilde oyunu kullanmakta ve önce şehre sonra da halka en iyi şekilde hizmetler üretecek kişileri seçmektedir. Şuan baktığımızda bu dikkatleri sonucunda seçtikleri kişinin en iyi şekilde hizmet ürettiğini söyleyebiliriz.

Ordu, Karadeniz Bölgesi’nde olduğundan dolayı, oldukça fazla yağış almaktadır. Dağlık bir bölgede kurulmuş olmasıyla beraber de bu yağışlar kimi zaman büyük felaketlere yol açmaktaydı. Derelerin dolup taşması ya da yağmurların etkisiyle beraber ağırlaşan toprağın kayması sonucu birçok insan madur olmakta, can ve mal kayıpları yaşanmaktaydı. Ama artık bu sorunlarla ilgili Ordu’dan haber almak neredeyse imkansız. Çünkü gereken tüm tedbirler Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmış durumdadır.

Bununla beraber Ordu’ya yönelik yatırımlarına da hız veren Ordu Belediyesi, 2016 yılını adeta hizmet yılına çevirecek. Belediyenin hazırlık aşamasında olan projelerinin başında Ordu’nun afet üssü olmasına yönelik olan proje gelmektedir. Bu projeyle beraber AFAD ekiplerinin üssü Ordu olacak ve bu bölgeden doğal olay yaşanan yerlere kara, deniz ya da hava yoluyla görevliler yönlendirilecek. Ayrıca olası orman yangınlarını önlemek ve doğal mirasımızı korumak isteyen Ordu Belediyesi, itfaiye teşkilatına yönelik de büyük yatırımlar planlamaktadır. Yayınlanacak olan Ordu Büyükşehir Belediyesi personel eleman alımlarına baktığımız zaman bunu daha belirgin bir şekilde görebileceğiz. İtfaiye eri alımlarının sayısı bu projenin göstergesi olarak oldukça fazla olacak. Bunun yanı sıra kış aylarının gelmesiyle beraber kapanan yolları açmaya çalışan Ordu Büyükşehir Belediyesi, geçici ve sözleşmeli çalışmak üzere işçi ve şoför alımları gerçekleştirece. Bu alımlar için kişiler bizzat belediyeye başvuracaklar.

Editör: TE Bilisim