Taşeron işçilere yönelik haberler gündemdeki yerini koruyor. Geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kurban Bayramı öncesinde kadroya geçen 4 binden fazla taşeron işçisine zam yapacağı haberi konuşulmuştu. Özellikle Toplu İş Sözleşmeleri kapsamında isteklerini alamayan taşeron işçiler ise sorunların dile getirilmesi ve ele alınması için yeni dönem meclisin açılmasını beklemeye başlamışlardı. Bu noktada İzmir Büyükşehir 4 bin fazla KHK ile kadroya geçen taşeron işçilerine yönelik o sevindirici haberi verdi.

İşçilere Yüzde 4 Zam Yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak görev yapan ve yerel yönetimler kent hizmetleri faaliyetlerinden sorumlu İZENERJİ firması bünyesinde çalışan KHK ile kadroya geçen taşeron işçilere yüzde 4 yapılması kararı alındı. Karar üzerinden mevcut 4 bin 500 çalışana aldıkları ücret üzerine yüzde 4 oranında zam yansımış oldu. Daha önce de Kurban Bayramı için her işçiye en az 920 TL ile 1080 TL arasında değişen tutarda zam yapılan belediye taşeron işçilere yeni bir zam müjdesi verdi.

Toplam Zam Oranı Yüzde 17

Belediye tarafında alınan kararda yıl sonuna kadar yüzde 4 olarak sabitlenen zam oranı ile birlikte İZENERJİ tarafından sene başından bu yana maaşlara toplamda yüzde 17 oranında zam yapılmış oldu. Ödemelerden 4 bin 500 taşeron işçisi yararlanırken, işçilere gıda yardımı olarak 425 TL, 312 TL’de yol parası artışı sağlandı. Birçok belediyeye emsal teşkil edecek olan karardan binlerce taşeron işçisinin yüzü gülecek.