Büyükşehir Belediyelerine memur alımı için ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilanlara göre farklı kadrolarda olmak üzere memur alımları yapılacak. Ayrıca en az lise mezunu memur alımı yapılacak olup toplamda 158 kişilik kadro ile alım yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde sizlere büyükşehir belediyelerinin yayımladığı ilanlar hakkında detayları aktaracağız.

ALIM YAPACAK BELEDİYELER VE KADRO DAĞILIMI:

İki Büyükşehir Belediyesi 158 kişilik kadro ile 6 farklı kadro ile memur alımı yapılacak. Alımlar Konya Büyükşehir Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

Van Büyükşehir Belediyesi:

Belediye toplamda 108 kişilik kadro ile Lise Mezunu, 6 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ve 5 Bilgisayar İşletmeni alınacak. Lisans mezunu 15 Zabıta Memuru, 10 Belediye Trafik Memuru, 59 VHKİ, 5 Şehir Plancısı ve 8 Mühendis alımı yapacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi:

Belediye bünyesine 50 kişilik boş kadro ile Ön Lisans mezunu Zabıta Memuru alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Söz konusu olan Büyükşehir belediyeleri bünyelerindeki eksikliğini karşılamak için adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise adaylardan KPSS, Eğitim, ve yaş şartları aranacak. Bu kapsamda,

  • 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunlarından KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSp93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60, 65 veya 70 puanı aranacak.
  • Alım yapılacak alana göre gerekli Ortaöğretim veya Üniversitelerden mezun olmuş olmak.
  • Memur kadrosu için 35, Zabıta Memuru kadrosu için 30 yaşından büyük olmamak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak.
  • Zabıta Memuru alımları için, Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak ve En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Van Büyükşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir belediyesi memur alımları için adaylar başvuruları istenen belgeler ile birlikte şahsen belediyelere gerçekleştirmeleri gereklidir.

Konya Büyükşehir Belediyesi için başvurular 22-26 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Van Büyükşehir Belediyesi başvuruları 08-12 Mart 2021 tariheri arasında yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.