Bilindiği gibi Belediyeler alımlarını başvuru ile yapmakta ve Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanları dikkate almamaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yasin Atay yaptığı açıklama ile bu çalışmanın kaldırılmasını ve yerine KPSS ile atamanın olması gerektiğini duyurdu.

Adaylardan Olumlu Cevap

Yasin Aktay'ın yaptığı açıklamalara sosyal medya başta olmak üzere pek çok kişiden olumlu yaklaşım gelirken bu düşünce daha öncede pek çok kişi tarafından belirtilmişti. Bilindiği gibi Belediyelere kanuna göre %30'luk bütçeyi personellere harcaması izni verilmektedir. Ancak bakıldığı zaman Belediyelerin bu çalışmaya uymadığını ve bütçelerin neredeyse %90'ını personellere harcadığı gözlemlenmektedir.

Yasin Aktay yaptığı açıklamasında istihdam eden personellerin görevden çıkartılmamasını ancak alım yapılacak elemanların Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapması gerektiğini duyurdu.

Yaptığı açıklamayı örneklerle açıklayan Yasin Aktay Belediyelerin alım yapacaksa şehirde KPSS'ye giren kişiler arasında sıralama yapılmasını ve bu şekilde atamaların gerçekleştirilmesi gerektiğini duyurdu.

Yasin Aktay bu şekilde yandaşın önüne geçileceğini ve Belediyelerin kendine personel alım yaparken yapabileceği torpilin engelleneceğini belirtti. Söz konusu düşüncenin yakında Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeye açılacağı düşünülmektedir.