Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Personel Eleman Alımları 2016
Kamu sektörüne yönelik yapılan personel alımları kadrolu, sözleşmeli ve taşeron olmak üzere 3 sınıfta gerçekleşmektedir. Her pozisyona uygun personel alımlarında ise, kurumların belirlediği bazı şartlar bulunmaktadır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan personel alımları ile ilgili detayları haberimizde inceleyebilir ve gerekli hazırlıklara başlayabilirsiniz.
Hayat her geçen gün pahalılaşmakta ve maddi kaynaklar artık yetmemektedir. Bu nedenden dolayı insanlar çalıştıkları işlerden elde ettiği gelire dikkat etmekte ve elde edilen gelirle birlikte hem geçimi sağlamayı hem de yatırım yapmayı amaçlamaktadır. Elde ettikleri gelirleri kontrol eden kişilerin yanı sıra herhangi bir geliri olmayan ve çalışmaya ihtiyacı olan yüzlerce işsiz insan bulunmaktadır. İşsizlik sorununa çözüm bulmak adıyla yapılan personel alımları ise halen yetersiz kalmaktadır.
Balıkesir ilinde yaşayan insanlar da bu işsizlik durumundan oldukça yakınmaktadırlar. Özel sektörde iş bulunamaması, insanları kamu sektörüne yöneltmiştir. KPSS sınavlarıyla beraber kamu sektöründen atama bekleyen kişilerin birçoğu atamaların yetersiz olduğundan da dert yanmaktadırlar. Bu sesleri duyan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi personel eleman alımları gerçekleştirmek için kolları sıvamıştır. Belediyenin yapacağı personel alımlarıyla beraber hem Balıkesir ili daha çok kalkınacak ve de daha modern bir görüntüye bürünecek. Ayrıca halkın istediği istihdamın sağlanmasıyla da toplum içi huzur sağlanmış olacaktır. Yapılacak olan personel alımları ise net bir şekilde açıklanmamıştır. Belediyecilik hizmetleri doğrultusunda personel alımlarını değerlendirecek olursak zabıta memur, sözleşmeli ve kadrolu memur alımları ağırlıkta olacaktır. Ayrıca taşeron işçi alımları da gerçekleştirilecektir. Alımların gerçekleşeceği noktalar ise Balıkesir merkez başta olmak üzere ilçelere yönelik de gerçekleştirilecektir. Belediyeye yönelik yapılan alımlara ek olarak belediyenin anlaşmalı olarak çalıştığı kurum ve belediyeye ait şirketlere de peronel alımları gerçekleştirilecek.