Mart ayında yayımlanmış olan belediye memur alımı ilanına göre farklı pozisyonlar için yapılacak olan alım sürecinde başvuruların uzatıldığı bildirildi. Bu yönde Kulu Belediye Başkanlığı Resmi Gazete'de 20 Mart 2020 tarihinde yayımladığı ilanda VHKİ ( Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ) ile Düz memur alımı yapacağını bildirmişti. Ancak 22 Nisan 2020 tarihinde gelen duyuruda belediye personel alımı başvuru sürecinin Sokağa Çıkma Yasağı nedeni ile uzatıldığı bildirildi.

HANGİ POZİSYONLARDA PERSONEL ALINACAK?

Kulu Belediye Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 9 kişilik memur kadrosu ile, Memur, VHKİ ve Avukat kadrosunda alım yapacak. Lisans ve Lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek olup detaylar aşağıdaki gibidir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kulu Belediyesi memur alımı ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

Ayrıca Özel olarak ise, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSp94 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı aranacak.

Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Veri hazırlama ve Kontrol işletmeni için Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına sahip olmak veya mezun olduğu okulda bilgisayar dersi gördügünü belgelemek gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURU SÜRECİ UZADI! YENİ KADAR YAYIMLANDI!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet adresi üzerinde yayımladığı yeni duyuruda Kulu Belediyesi memur alımı başvuru süreci normalde 20 Nisan 2020 ile 24 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleştirmeleri gerekliydi. Ancak Sokağa çıkma yasağı sebebi ile başvurular 24 Nisan 2020 tarihi saat 17:00 a kadar uzatılmıştır.