Mersin Büyükşehir Belediyesi Personel alımı ilanı yayımlandı. İŞKUR Kurum dışı ilanlarında yer alan duyuruya göre Mersin Büyükşehir Belediyesi 118 kişilik kadro ile Şoför alımı gerçekleştirilecek. Geçici süreli yani mevsimlik personel alımı gerçekleştirilecek olup başvuru süreci başlamıştır. Peki kimler başvuru yapabilecek? nasıl ve ne zaman başvuru yapılacak? Detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Kadro Bilgisi Nedir?

Alım Yapılacak Kurum: mersin. Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat Elektrik Üretim Özel Güvenlik Hizmetleri ve Ticaret sanayi.

Meslek Adı: İlaç Uygulayıcı Şoför

Açık İş Sayısı: 118

Deneyim Süresi: 2 yıl deneyim

Niteliği: Mevsimlik

Başvuru Şartları Nelerdir?

Büyükşehir Belediyesi adaylardan genel olarak bazı nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak, 45 yaşını aşmamış olmak, En az İlkokul mezunu olmak, En az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, En az SRC 2 ve Psikoteknik Belgesine sahip olmak, Mersin il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, kamu haklarından mahrum olmamak" şartları aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Büyükşehir Belediyesinin personel alımına başvuru süreci ilanın yayım tarihi itibari ile başlamıştır. Bu yönde başvuruları 11 - 13 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar hazırlayacakları CV yi [email protected] mail adresine göndermeleri gerekmektedir.