Belediye memur alımı için başvuru süreci başladı. Adayların beklediği üzere Sancaktepe Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu zabıta memuru alımı yapılacak. Bu kapsamda Sancaktepe Belediyesi KPSS puanı ile yapılacak değerlendirme sonrasında sözlü sınav ile 25 Zabıta memuru alımı yapacak. Başvuru için adaylardan aranan şartlar nelerdir?

Başvuru Süreci Başladı!

Sancaktepe Belediyesi memur alımı başvuru süreci Bugün ( 23 Ocak 2023 ) tarihi ile başladı. En geç 27 Ocak 2023 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır. Başvuru yapacak adaylar belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları durumunda başvurularını istenen belgelerle birlikte belediye ye şahsen gerçekleştireceklerdir.

Başvuru Adresi: Sancak Tepe Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne (Sancaktepe Belediyesi Ana Hizmet Binası Abdurrahmangazi Mah.Enderun Caddesi No:2)

Başvuru Belgeleri Nedir?

a) Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı veya kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,


b) Mezuniyet belgesinin aslı veya e-devlet üzerinden alınacak barkotlu mezuniyet belgesi, (Kurumumuzca onaylanmak üzere 1 adet fotokopisi)


c) Yabancı okul mezunları için denklik belgesinin aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere 1 adet fotokopisi.

ç) KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM’nin sitesinden alınan doğrulama barkotlu bilgisayar çıktısı,


d) Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,

e) Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,


f) Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf, (1 adedi forma yapıştırılacak)


g) Hangi kadroya başvuru yaptığına dair dilekçe (Her aday eğitim durumuna göre ilan edilen yalnızca bir kadroya başvuru yapacaktır)

h)Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (Aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri Belediyemizce tasdik edilebilir)

Zabıta Memuru Kontenjan Dağılımı Nedir?

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Belediye Zabıta Memuru alımı için adaylar başvurularını 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda gerçekleştirecekler. Ayrıca adaylardan 2022 yılında yapılan KPSS'den lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Zabıta Memuruluğu için ise, Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak şartları aranacaktır. Yapılacak Sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak şartları aranacaktır.

İLANIN TAM METNİ