Kütahya Belediyesi Memur Alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Belediye Memur Alımı ilanına göre Belediye 657 Sayılı Devlet Memurlarına Tabi olarak istihdam edilmek üzere Mahalli İdarelere ilk defa atanacaklara uygulanacak esaslara göre farklı kadrolarda Memur Alımı gerçekleştirilecek. Peki başvurular nasıl yapılacak?

Belediye Memur Alımı Başvurusu Başlıyor!

Belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere yayımladığı ilana göre Başvuru Süreci Başlıyor. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvurularına 8 Mayıs 2023 tarihi ile başlayabilecek olup en geç 12 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular şahsen veya Elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Başvuru Adresi: Gaybiefendi Mahallesi Atatürk Bulvarı No:83 T.C. Kütahya Belediye Başkanlığı Hizmet Binası İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Merkez/KÜTAHYA

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Belediye Memur Alımına başvuru için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. Maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gibi şartlar aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

2022 yılında yapılmış olan KPSSden Lisans seviyesinde olmak üzere KPSSP3 puan türünden en az 75 puan almış olmak şartı aranacak.

Ayrıca Eğitim Şartı olarak ta Alım yapılacak Mühendis alanına göre İlgili Üniversitelerin en az 4 Yıllık Eğitim veren bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

Bu kapsamda aım yapılacak Mühendislik ve kontenjan bilgisi;

İLANIN TAM METNİ