Fatih Belediyesi memur alımı için ilan yayımladı. Belediye 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Mahalli İdarelere ilk defa atanacaklara Dair Atama yönetmeliği ve Belediye Zabıta Memuru yönetmeliğine göre Düz Memur Alımı ve Zabıta Memuru alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda yayımlanan ilan için adaylardan KPSS şartı aranacak olup lise, ön lisans ve lisans mezunu memur alımı gerçekleştirilecek.

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Lise Mezunu: 20 Zabıta memuru

Ön Lisans Mezunu: 30 Zabıta Memuru ve 5 Düz Memur

Lisans Mezunu: 5 Düz Memur

olmak üzere toplamda 60 Belediye Memur alımı gerçekleştirilecektir. Buna göre,

KPSS Puanında Esnetilme Yapıldı!

Fatih Belediyesi memur alımı ilanı için yayımlanan yeni karar ile KPSS Puanında güncelleme yapıldı. İlan ilk yayımladığında KPSS Puanı 70 olması ile birlikte başvuru sayısının az olması sebebi ile Beledie KPSS puanunda düzeltme yaptı. KPSS Taban puan şartını kaldıran Belediye yeni karar ile 2002 yılında yapılan KPSS'den Asgari Puan almış olmak şartı ekledi. 9 Ağustos 2022 tarihi ile güncel duyuru şöyle:

İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIMI DÜZELTME İLANI

02/08/2022 tarihli ve 31911 sayılı Resmi Gazete’de aslına uygun olarak yayımlanan İlk Defa Atanmak Üzere Memur Alım İlanında yer alan; BAŞVURU İÇİN ÖZEL ŞARTLAR başlıklı 2 inci maddenin (a) fıkrası ‘‘İlan edilen unvanlar için son olarak mezun olunan okul itibari ile öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak, P93 ve P94 kadroları için 2020, P3 kadroları için 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak unvanın karşısında belirtilen puan türünden, asgari KPSS puanını almış olmak,’’ şeklinde düzeltilmiştir.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Belediyenin memur alımı ilanına başvuru için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacaktır.

Ayrıca adayların 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için p93 ve Lisans için p3 puan türünden en az Asgari puan puan almış olmaları gerekmektedir.

Zabıta Memuru alımı için ise, Erkeklerde 167cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Yapılacak sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak, En az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şarttır.

Başvurular Ne Zaman?

Belediyenin zabıta alımına başvuru için süreç Eylülde başlayacak olup Şahsen, Elektronik ortamda veya posta yolu ile başvuru alınacak. Başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Sonrasında istenen belgelerle birlikte başvurularını gerçekleştirecekler.

Başvuru Tarihleri: 5 - 9 Eylül 2022

Online Başvuru Ekranı: www.fatih.bel.tr

Şahsen veya Posta İle Başvuru Adresi: Fatih Belediyesi Ana Hizmet Binası Adnan Menderes Bulvarı Vatan Caddesi No 54

İLANIN TAM METNİ