İstanbul Büyükşehir Belediyesi 250 İtfaiye Eri Alımı yapacak. Geçtiğimiz gün yayımlanan ilana göre İBB bünyesine en az lise mezunu İtfaiye Eri alımı yapacak. Söz konusu ilan için başvuru süreci başladı. Peki kimler başvuru yapabilecek? Kadro dağılımı nedir? Nasıl Başvuru Yapılacak? İlan hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

250 İtfaiye Eri Alımı Kadro Dağılımı Nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 250 kişilik kadro ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu Memur Alımı Yapacak. Bu yönde kadro dağılımı şöyledir.

Başvuru Şartları Nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

Adaylardan özel olarak, KPSS, Boy, Yaş, Sürücü belgesi ve Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak şartı aranacak.

KPSS Şartı: 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Yaş şartı: Sınavın yapıldığı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamak gerekir.

Sürücü Belgesi Şartı: 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) veya (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Boy Şartı: Erkek adaylar için 167 cm ve Kadınlar için 160 cm boyundan kısa boylu olmamak gerekir.

Başvuru Süreci Başladı!

İlan geçtiğimiz aylarda yayımlanmış olup başvuru süreci Bugün ( 27 Aralık 2020 ) itibari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 03 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.

Nasıl Başvuru Yapılacak!

Adaylar başvurularını Elektronik ortamda yapacak. Bu yönde başvurular https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru yaparak BAŞVURU FORMUNU imzalamak üzere indireceklerdir.

Elektronik Sisteme Yüklenecek Belgeler?

Boy ve kilo ölçümü esnasında BAŞVURU FORMU dışında fiziki olarak herhangi bir evrak teslim edilmeyecektir.

  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,
  • Mezuniyet belgesinin aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi (1 adet)
  • 2020 KPSS sonuç belgesinin internet çıktısı (1 adet)
  • Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,
  • Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı, - Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,
  • Sürücü belgesinin aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi (1 adet)
  •  Biyometrik fotoğraf (başvuru formuna yapıştırılacak) (1 adet)

İLANIN TAM METNİ BURADA