Resmi Gazetede az önce yayımlanmış olan memur alımı ilanın göre İki Belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere memur alımı yapacaklarını bildirdiler. İlanlar Resmi gazetenin 21 Ocak 2022 tarihi ile yayımlanmış olup başvuru süreci önümüzdeki günlerde başlayacaktır.

Belediyeler 657 Sayılı Devlet Memurları kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere Mahalli İdarelere ilk defa anacaklara uygulanacak ve Belediye Zabıta yönetmeliğine göre yapılacak. Her iki belediyede adaylardan KPSS şartı aramakta olup KPSS puanı tavanına göre sınav işlemleri yapılacak.

Belediye Memur Alımı Şartları Ne Olacak?

Belediyelere memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca bunun dışında,

2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSp94, Lisans için KPSSP3 puan türünden en az 60 veya 80 puan almış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Daha önce görev yapılan kurum veya kuruluştan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartı aranacaktır.

Zabıta Memuru alımı için ise, Erkeklerde 167cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartları aranacak.

Alım Yapacak Belediye ve Kontenjan Dağılımı:

Resmi Gazetede 21 Ocak 2022 tarihli gelen ilanlar ile alım yapacak belediyeler, Aydındere Belediye Başkanlığı ve Elbeyli Belediye Başkanlığı oldu. Kontenjan Dağılımı ise:

Elbeyli Belediyesi:

Aydındere Belediyesi:

Başvurular Ne Zaman Nasıl Yapılacak?

Giresun İli Aydındere Belediye Başkanlığına başvurular 22 - 25 Şubat 2022 tarihleri arasında şahsen yapılacak. İlanın Detayları Burada

Kilis İli Elbeyli Belediye Başkanlığına ise başvurular 25 Şubat - 1 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacak. İlanın Detayları Burada

Başvuru yapacak adaylar başvurularını sadece istenen belgelerle belirtilen tarihler arasında yapılacak.