Resmi Gazete 12 Haziran 2022 tarihli ilanları yayımlandı. En az lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı gerçekleştirilecek. Daha öncede duyurulmuş olan memur alımları ilanları için detayları bir kez daha sizlerle paylaşacağız.

Söz konusu olan 2 Belediye ilanına göre 90 kişilik kadro ile memur alımı gerçekleştirilecek. 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere İlk Defa atanacaklara uygulanacak sınav yönetmeliği ve Belediye İtfaiye eri yönetmeliğine göre Belediyeler KPSS En az 50 puan ile memur alımı yapılacak. 

İki Belediye 90 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Yayımlanan memur alımı ilanlarına göre " Adana Büyükşehir Belediyesi ve Tillo Belediyesi " memur alımı yapacak. Bu kapsamda,

  • Adana Büyükşehir Belediyesi, 75 İtfaiye Eri, 1 Fizikçi ve 4 Düz Memur alınacak.
  • Tillo Büyükşehir Belediyesi, 1 Memur, 1 VHKİ, 1 Mühendis, 1 Evlendirme Memuru ve 1 Şoför alımı yapılacak.

Belediye Memur Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Belediye ye başvuru yapacak adaylar adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Özel Olarak ise;

Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak ve En Az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gereklidir.

Düz Memur Alımı Şartı:  Herhangi bir lisans programından mezun olmak.  KPSS den en az 60 puan almış olmak.

VHKİ Alımı Şartı: Herhangi bir ortaöğretim kurumundan (lise veya dengi okul) mezun olmak. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Bilgisayar sertifikasına sahip olmak veya mezun olduğu okulda bilgisayar dersi gördüğünü belgelemek ve en az 60 KPSS Puanına sahip olmak.

Mühendis Alımı Şartı: Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği lisans programlarından mezun olmak, En az 60 puan almış olmak.

Evlendirme Memuru Alımı Şartı: Herhangi bir lisans programından mezun olmak ve 60 KPSS Puanına sahip olmak.

Şoför Alımı: Herhangi bir lisans programından mezun olmak ve 60 Puana sahip olmak.

İtfaiye Eri Alımı:  Lise için, Ortaöğretim kurumlarının, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği alanı veya İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği dalından mezun olmak. Ön Lisans İçin, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Önlisans programlarının birinden mezun olmak ve Lisans İçin Herhangi bir Lisans programından mezun olmak. KPSS En az 50 puana sahip olmak.

Fizikçi Alımı: Fakültelerin Fizik Lisans programından mezun olmak ve KPSS den en az 75 puana sahip olmak.

Belediye Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Söz konusu olan iki belediye için de başvurular Temmuz ayında alınacak. Tillo Belediyesi için 25 - 27 Temmuz 2022 tarihlerinde alınacak. Adana Büyükşehir Belediyesi için ise 18 - 22 Temmuz 2022 tarihleri arasında alnacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Detayları: https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2022/06/20220612-4-5.pdf

Tillo Belediyesi Şartları: https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2022/06/20220612-4-7.pdf

Editör: TE Bilisim