İstanbul Büyükşehir Belediyesi memur alımı için ilan yayımlandı. Az Önce resmi gazetede 24 Temmuz 2022 tarihi ile gelmiş olan memur alımı ilanına göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda memur alımı yapılacağını bildirdi. Söz konusu yayımlanan ilana göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi 67 Memur Alımı gerçekleştirecek.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

İBB Genel İdare Hizmetleri sınıfında 10. dereceli kadroya istihdam edilmek üzere Kadın Erkek adaylar içerisinden KPSS puanı ile memur alacak. Alımlar Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden 657 Sayılı Devlet memurları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere Belediye İtfaiye yönetmeliği ve Zabıta yönetmeliğine göre atama yapılacak. Buna göre,

  • 61 İtfaiye Eri,
  • 6 Zabıta Memuru,

alımı yapılacak.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Belediye memur alımı için adayların genel olarak 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklerin sağlanıyor olması gerekmektedir. Bu kapsamda " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Ayrıca ortak olarak, 2020 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacak.

İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru Alımı Şartları Nelerdir?

  • Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak,
  • Yapılacak sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak,
  • Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak,

Zabıta Memuru Alımı için, Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler önlisans programlarının birinden mezun olmak.

İtfaiye Eri Alımı İçin, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak. En az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak şartı aranacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Belediye Memur alımı başvuruları 5 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 9 Eylül 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece https://www.turkiye.gov.tr/ibb-isbasvurusu adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

İLANIN TAM METNİ