Belediyelere memur alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Mayıs sonu yayımlanan yeni ilana göre İstanbul Güngören Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 25 Memur Alımı ilanı yayımlandı. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı yapılacak olup Kadın Erkek adaylar başvuru yapabilecek.

Güngören Belediyesi 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Mahalli İdarelere ilk defa atanacaklara uygulanacak sınav ve atama yönetmeliği ile Belediye Zabıta yönetmeliğine göre Düz Memur Alımı ve Zabıta Memuru Alımı yapılacak. Adaylardan aranan başvuru şartları ve kontenjan dağılımlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı:

Lise Mezunu: 1 Düz Memur, 5 Zabıta Memuru

Ön Lisans Mezunu: 2 Düz Memur, 10 Zabıta Memuru

Lisans Mezunu: 2 Düz Memur, 5 Zabıta Memuru

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Nitelikler Aranacak?

Belediye memur alımları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, Eğitim, KPSS, Yaş ve diğer şartlar aranacaktır.

Genel Şartlar:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek.

Kadrosuna Göre Özel Şartlar Nelerdir?

Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak,

En az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

KPSS Şartı: Adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

Zabıta Memuru Alımı Şartı: Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak gereklidir.

Belediye Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Güngören Belediyesi memur alımı başvuruları Haziran ve temmuz ayında alınacak. Adaylar başvurularını isterlerde Elektronik ortamda veya Şahsen gerçekleştirebilecekler.

Başvuru Tarihleri: 29 Haziran 2022 - 1 Temmuz 2022

Elektronik Başvuru Ekranı: Elektronik ortamda, Belediyenin [email protected] mail adresine yapabileceklerdir.

Şahsen Başvuru Adresi: Güngören Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne (Güven Mahallesi Marmara Caddesi No:38 GÜNGÖREN/İSTANBUL adresindeki Güngören Belediye Başkanlığı)

Editör: TE Bilisim