Belediyelere memur alımı ilanları yayımlanmaya devam ederken 2022 yılı ilk memur alımı ilanları geldi. Kasım ayında yayımlanmış olan Belediye Memur Alımı ilanına göre Esenler Belediyesi bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında olmak üzere Belediye Zabıta memuru yönetmeliğine göre 8. 9. ve 10. dereceli kadrolarda Memur Alımı yapılacak. Lisans Mezunu Memur Alımı yapılacak olup kadro detayları ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Başvurular 2022 Yılında Başlayacak!

2021 yılı sonlarına yaklaşırken yeni yayımlanan ilanlar için alımlar 2022 yılı itibari ile başlayacak. Bu yönde 2022 yılı Memur Alımı ilanına göre Esenler Belediyesi başvuruları 10 Ocak 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 14 Ocak 2022 tarihine kadar başvuru yapılacaktır.

Başvuru belgelerine sahip olan adaylardan başvuru alınacak olup belgelerle birlikte Belediye ye şahsen yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır.

15 Zabıta Memuru Alınacak! Başvuru Şartları nedir?

Esenler Belediyesi aşağıdaki tabloda da göreceğiniz gibi Kadın Erkek adaylar içerisinden Lisans mezunu Zabıta Memuru Alımı yapacak.

Zabıta Memurluğuna başvuru için ise adaylardan, 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Erkek adaylar için 167 ve Kadın adaylar için 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınav tarihi ile 30 yaşından gün almamış olmak şartları aranacak.

Genel olarak ise 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacaktır.

Zabıta Memurluğu Yazılı ve Sözlü Sınav Yapılacak!

2022 Yılı Memur Alımı ilanı için Belediye düzenleyeceği Zabıta Memuru Giriş sınavı ile değerlendirme ile alım yapacak. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan oluşan sınav ile alım yapılacak.

Sözlü Zabıta Memuru sınavında adaylara, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli İdareler İle İlgili Temel Mevzuat konularına dayalı sorular sorulacak.

Uygulamalı Zabıta Memuru Sınavı için ise; kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerinin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacaktır.

ZABITA MEMURU İLANIN TAM METNİ