Bursa Büyükşehir Belediyesi memur alımı için resmi gazetede ilan yayımladı. 10 Ağustos 2022 tarihli yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 sayılı devlet memurları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere KPSS puanı ile memur alımı gerçekleştirecek. Bu bağlamda başvuru için adaylardan aranan nitelikler açıklandı. Peki kimler başvuru yapabilecek?

Belediye Memur Alımı Başvuru Detayları Nelerdir?

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel İdare Hizmetleri sınıfında 85 kişilik boş kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Memur Alımı İtfaiye Eri kadrosunda yapılacak olup Lise ve Ön Lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecektir.

İlana Başvurular 12 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 16 Eylül 2022 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular Belediyenin Resmi İnternet adresindeki başvuru formunun doldurulması ile birlikte ve istenen belgelerin iletilmesi ile birlikte gerçekleştirilecektir.

Başvuru İçin Hangi Belgeler İstenecek?

  • Kimlik Fotokopisi,
  • Diploma veya Mezuniyet Belgesi,
  • KPSS sonuç belgesinin çıktısı,
  • Yabancı okul mezunları için Denklik belgesi,
  • Erkek adaylar için askerlik durumunu gösterir belge,
  • Sürücü belgesinin aslı veya fotokopisi,
  • Sağlık raporu,

Memur Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı:

Bursa Büyükşehir Belediyesi toplamda 85 kişilik kadro ile memur alacak. Bu kapsamda Lise Mezunu 15 İtfaiye Eri ve Ön Lisans mezunu 70 İtfaiye eri alımı gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda sadece Erkek adaylar başvuru yapabileceklerdir.

Başvuru Şartları Nedir?

İtfaiye Eri adaylarından 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Lise mezunları için Ortaöğretim kurumlarının İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı ve Dallarının birinden mezun olmak.

Ön Lisans mezunları için İtfaiyecilik ve Sivil Savunma , İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği ,Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Önlisans programlarının birinden mezun olmak.

En az C sınıfı sürücü belgesi, 30 yaşını doldurmamış ve 167 cm boyundan kısa boylu olmamak gerekecektir.

RESMİ GAZETE İLANIN TAM METNİ