Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan belediye personel alımı ilanına göre Hemşin Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı pozisyonlarda kamu personeli alımı yapacağını belirtmişti. Başvurularda artık son güne gelindi. Peki kimler başvuru yapabilecek? Değerlendirmeler nasıl yapılacak?

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Hemşin Belediyesi bünyesine memur alımı için başvurularını 10 Mart 2020 tarihinde başlattı. Yayımlanan ilana göre adaylara verilen başvuru sürecinde son güne gelindi. Bu kapsamda başvurular en geç bugün içerisinde ( 20 Mart 2020 ) başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir.

Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte Atatürk Cad. No: 70 Hemşin RİZE Adresinde bulunan Hemşin Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesinin (A) fıkrasında belirtilen Şartları taşımak,
  • İlan edilen Memur kadro unvanı için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2018 yılı KPSS sınavına girmiş ve belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak,
  • Her iki kadro için alanında bir lisans programından mezun olmuş olmak,
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,

DEĞERLENDİRMELER:

T.C. Kimlik numarası ile ÖSYM kayıtlarının uyumunu kontrol etmek suretiyle adaylar KPSS puanlarına göre sıralanarak, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere, atama yapılacak boş kadro sayısının beş katı oranında aday sözlü sınava çağrılacaktır.