Belediyeler memur alımı faaliyetlerine devam ediyor. 10 Mayıs 2022 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Hınıs Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere genel İdare Hizmetleri sınıfında Kadın Erkek Adaylar içerisinden 4 Zabıta Memuru alımı yapılacak. Aynı zamanda Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı yapılacak.

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Hınıs Belediyesi 657 Sayılı Devlet Memurları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere Belediye Zabıta Yönetmeliği kapsamında 4 Zabıta memuru alımı yapılacak. Bu yönde alımlar, Lise Mezunu 1 Memur, Ön Lisans Mezunu 1 Memur ve Lisans mezunu 2 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

Zabıta Memuru Alımı Şartları Nedir?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca özel olarak ise adaylardan, Boy, KPSS, Yaş gibi kriterler istenecek. Bu doğrultuda, 

  • Erkek adaylar için 167 cm ve Kadın Adaylar için 160 cm boyundan kısa boylu olmamak,
  • En az C Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
  • Daha öncce görev yapılan Kamu Kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak, 
  • Yapılacak sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak,
  • 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmak gereklidir. Lisans için 70 ve Lise ile Ön Lisans için 60 KPSS Taban puan belirlenmiştir.

Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

Başvuru yapacak adaylar öncelikle iletilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Sonrasında başvurular 17 Haziran 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 22 Haziran 2022 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir.

Başvurular belediye resmi İnternet adresi üzerinden doldurularak başvuru formunun çıktısını alarak diğer belgelere ekleyerek ilgili belediye ye şahsen yapılması ile başvuru alınacak.

Başvuru İ;çin İstenen Belgeler Hangileridir?

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim