Belediyeler memur alımı ilanları yayımlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Belediye bünyesindeki memur ihtiyacını gidermek üzere farklı alanlarda 17 kişilik boş kontenjan ile Zabıta Memuru Alımı ve Düz Memur Alımı yapılacak.

Akşehir Belediyesi 657 sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında Mahalli idarelere ilk defa atanacaklara dair sınav ve atama yönetmeliği ile Zabıta memuru yönetmeliğine göre Lisans mezunu ve Ön Lisans mezunu memur alımı yapılacaktır.

Düz Memur ve Zabıta Memuru Alımı Şartları Nedir?

Belediye 7 Zabıta Memuru alımı ve 10 Düz Memur Alımı yapılacağı açıklandı.

Zabıta Memuru alımları için Ön Lisans eğitimi veren Yüksekokulların Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler programlarının birinden mezun olmaları gereklidir. Ayrıca KPSS'den 60 puan almış olmak, Erkeklerde 167cm ve Kadınlarda 160cm boyundan kısa boylu olmamak, 30 yaşını doldurmamış olmak ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gereklidir.

Düz Memur Alımı için Lisans eğitimi veren fakültelerin farklı bölümlerinden mezun olmuş olmak, 2020 yılı KPSS'den P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Daha önce görev yapılan kamu kurum ve kuruluşlarından disiplin cezası almamış olmak gereklidir.

Başvuru Süreci Başlıyor

AKşehir Belediyesi memur alımı ilanı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Başvurular 29 Kasım 2021 tarihi ile başlayacak olup adaylara 5 günlük süre verilecektir. En geç 3 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru yapılacak olup başvuruda bulunmak isteyen adaylar istenen belgeler ile birlikte şahsen başvuru yapmaları gereklidir.

Başvuru İçin İstenen Belgeler:

a) Nüfus cüzdanı veya Kimlik Kartı fotokopisi,

b) Diploma veya Mezuniyet Belgesi aslı veya noter onaylı sureti,

c) Yabancı okul mezunları için denklik belgesinin aslı veya noter onaylı örneği,

d) KPSS sonuç belgesi,

e) Erkek Adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,

f) Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,

g) Son 6 ay içerisinde çekilmiş 3 adet biyometrik veya vesikalık fotoğraf,

h) İstenilen kadrolar için sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı sureti,

i) Hangi kadroya müracaat edeceğine dair başvuru dilekçesi,

BAŞVURU KILAVUZU