Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri alımı için ilan yayımlandı. 18 Mayıs 2022 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Karaadilli Belediyesi bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 10. ve 9. dereceli kadrolara Kadın Erkek memur alımı yapılacak.

Afyonkarahisar ili Karaadilli Belediyesi bünyesine 657 Sayılı Devlet memurları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere İtfaiye Eri alımı ve Zabıta Memuru Alımı yapılacak. Adaylardan, Bölüm şartı, KPSS şartı, Yaş Şartı, Boy Kilo Şartı gibi nitelikler aranacak.

Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alımı Başvuru Şartları Ne Olacak?

Genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " şartları aranacaktır.

Düşük KPSS Şartı Nedir?

Belediye adaylardan 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den en az 55 puan almış olmak şartı arayacak. Bu kapsamda Zabıta Memuru alımı için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve İtfaiye Eri alımı için KPSSP3 puan türünden en az 55 puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim Şartı Nedir?

Zabıta Memuru Alımı: Muhasebe ve Vergi uygulamaları, Bilgisayar Operatörlüğü, Coğrafi Bilgi sistemleri ön lisans programlarının birinden mezun olmak.

İtfaiye Eri Alımı: İşletme, İktisat veya Kamu Yönetimi lisans programlarının birinden mezun olmak.

Yaş Şartı Nedir?

Sınavın yapıldığı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamak gereklidir.

Boy Şartı:

Zabıta Memuru ve İtfaiye eri alımı için Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160cm boyundan kısa boylu olmamak.

Sürücü Belgesi Şartı:

13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince Zabıta Memuru kadrolarına başvuran adaylar için verilen en az B sınıfı ve İtfaiye Eri kadrolarına başvuran adaylar için en az C sınıfı belgesine sahip olmak.

Başvurular Haziran ve Temmuz'da Yapılacak!

Belediye Memur Alımı başvuruları hazranın sonunda başlayıp Temmuz başında sona erecek. Başvurular istenen belgelerle birlikte şahsen belediye ye yapılacak.

Başvuru Adresi: Karaadilli Belediyesi Zafer mah. No:9 Karaadilli Şuhut/AFYONKARAHİSAR

Başvuru Tarihleri: 28 Haziran. - 1 Temmuz 2022

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim