Belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere geçtiğiimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Düşük KPSS Puanı ile memur alımı gerçekleştirilecektir. Söz konusu ilana göre Belediye 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Kadın Erkek adaylar içerisinden 3 Zabıta Memuru alımı gerçekleştirilecek. Başvuru süreci başlamış olan ilan için adaylardan istenen belgeler ve başvuru şartları haberde.

Belediye Zabıta Memuru Alımı Başvurusu Başladı!

Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Hınıs Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda personel almı yapılacağı açıklandı. Söz konusu ilana göre Belediye Genel İdare Hizmetleri sınıfında 10. Dereceli kadroya 1 Zabıta Memuru ve 8. Derevceli kadroda 2 Zabıta Memuru alımı gerçekleştirilecektir.

Başvuru süreci Bugün 17 Ekim 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 20 Ekim 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece Yukarı Kayabaşı Mahallesi Cum. Caddesi. No:128 25600 Hınıs/Erzurum adresinde Hınıs Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne yapılacaktır. Şahsen başvuru için adaylardan istenen belgelerin temin etmeleri gerekmektedir.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nedir?

Belediye Zabıta Memuru alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şatlar aranacak. Özel olarak ise, Meslek, KPSS, Eğitim gibi şartlar aranacaktır. Buna göre,

2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Lisans için P3 puan türünden en az 70 ve Ön Lisans mezunu adaylardan KPSS En az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak, En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartları aranacaktır.

Başvuru Belgeleri Nelerdir?

Başvuru formuna Belediye resmi internet adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

1. Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı veya kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi

2. Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği veya e-devlet üzerinden alınmış kare kodlu ve barkod numaralı olan mezuniyet belgesi (Aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir.)

3. Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (Aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir)

4. KPSS sonuç belgesinin ÖSYM web sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı,

5. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,

6. Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı.

7. Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (Aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir.)

8. Biyometrik fotoğraf 3 adet (başvuru formuna yapıştırılacaktır)

9. Hangi kadroya müracaat edeceğine dair başvuru dilekçesi.(Adaylar şartlarını sağladığı yalnızca bir kadroya başvuru yapabileceklerdir.)

İLANIN TAM METNİ