Antalya Akseki Belediyesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında, belirtilen şartları taşıyan ve boş kadrolarda istihdam edecek üzere 1 adet memur alımı yapacağını duyurdu. Kadro unvanının mimar olarak belirtildiği memur alımı sürecinde, KPSS puan türünün P3 üzerinden geçerlilik taşıdığı açıklandı. KPSS sınavının P3 türünden en az 80 puan alarak başarılı olduğunu kanıtlayan adayların, Akseki Belediyesi’nin boş kadrolarında görevlendirilmek üzere istihdam edileceği bilinmektedir. Mimar unvanı ile istihdam edilecek adayların, ilgili lisans bölümlerinden mezun olmaları ve başvuru şartlarına uymaları beklenmektedir. Lisans düzeyinde ilgili fakültelerin mimarlık bölümünden mezun olunması temel şartlar arasındadır. Ayrıca İngilizce YDS sınavından en az D düzeyinde puan alınmış olması ve B sınıfı sürücü belgesine sahip olunması da beklenen aday niteliklerindendir.

Akseki Belediyesi 2022 Memur Alımı Şartları

Akseki Belediyesi’nin 2022 yılında gerçekleştirdiği memur alımı sürecinde, adayların birtakım genel ve özel şartlara uyması istenmektedir. Antalya Akseki Belediyesi’nin boş kadrolarında görevlendirilmek üzere istihdam edilecek olan mimar adaylarının, aşağıdaki genel ve özel şartlara uymaları ve başvuru işlemini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

- Mimar alımı başvurusuna katılacak olan adayların kamu haklarından mahrum olmaması.

- Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde belirtilen suçlardan muaf olunması.

- T.C. vatandaşı olunması ve erkek adayların askerlik ile ilişiğinin bulunmaması.

- Göreve engel yaratabilecek bedensel engele veya akıl hastalığına sahip olunmaması.

- KPSS P3 türünden en az 80 puan alınmış olması.

- B sınıfı sürücü belgesine sahip olunması.

- Daha önce çalışılan kurumdan ahlaki sebeplerden veya disiplinsizlikten dolayı çıkarılmamış olunması.

- YDS sınavından İngilizce bazında en az D seviyesinde puan alınmış olması.

Akseki Belediyesi Memur Alımı Son Başvuru Tarihi

Akseki Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 2022 memur alımı başvurularına katılım sağlanması için, istenen belgelerin son başvuru tarihinden önce belediyenin ilgili kurumuna gönderilmesi gerekmektedir. İnternet sitesinden alınan başvuru formuna ek olarak; kimlik kartı fotokopisi, tasdikli diploma belgesi, YDS sınav sonucu belgesi, KPSS sınav sonucu çıktısı, askerlik ilişiğinin olmadığının onaylı belgesi ve sürücü belgesi fotokopisi gönderilmelidir. Ayrıca 14.01.2022 tarihine kadar yapılabilen başvurularda, 2 adet biyometrik fotoğraf ve engel durumunun olmadığını kanıtlayan belgenin de iletilmesi gerekmektedir. Ardından sözlü sınav başvurularının gerçekleştirilmesi ve sonuçların yine belediyenin internet sitesinden takip edilmesi mümkündür.