Akşehir Belediyesi memur alımı için ilan yayımlandı. Bugün yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Mahalli İdarelere ilk defa atanacaklara dair sınav yönetmeliği ile Belediye Zabıta yönetmeliğine göre farklı alanlarda 17 memur alımı yapılacak. Ön Lisans mezunu memur alımı ve lisans mezunu memur alımı kadro dağılımı haberimizin detaylarında yer almaktadır.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Akşehir Belediyesi 17 kişilik boş kadro ile 7 Zabıta Memuru ve 10 Düz Memur Alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Akşehir Belediyesi memur alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu yönde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " şartları aranacaktır.

Özel Olarak ise adaylardan,

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılan KPSS'den Lisans için P3 ve Ön Lisans için P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Eğitim şartı: Yukarıdaki tabloda da göreceğiniz gibi alım yapılacak kadrolar için ilgili bölümlerden mezun olmuş olmaları gereklidir.

Zabıta Memuru Alımı Şartı: Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak, En az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gereklidir.

BAŞVRULAR NE ZAMAN?

Belediye memur alımı başvuruları 29 Kasım 2012 tarihi ile başlayacak olup en geç 3 Aralık 2021 tarihine kadar yapılması gereklidir. Başvurular sadece istenen belgelerle şahsen veya elektronik ortamda belediyenin posta adresine yapılması gerekmektedir.

BAŞVURU KILAVUZU