Adana Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvuruları başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilan ile Beledye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda memur alımı gerçekleştirecek. Belediye bünyesine 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Belediye İtfaiye eri yönetmeliği ve İlk defa atanacaklara uygulanacak atama yönetmeliği kapsamında 80 Memur alımı gerçekleştirilecek. Alım yapılacak kadrolar ve adaylardan başvuru için istenen belgeleri sizlerle paylaşıyoruz.

Başvuru Süreci Başladı!

Adana Büyükşehir Belediyesi 80 kişilik kadro ile memur alımı için başvuru sürecini başlattı. Şartları sağlayan adaylar başvurularını gerçekleştirebilecekler. Buna göre başvurular 18 temmuz 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 22 Temmuz 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular istenen belgeler ile birlikte Şahsen veya elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Başvuru Süreci: 18 - 22 Temmuz 2022

Şahsen Başvuru Adresi: Reşatbey Mahallesi Atatürk Caddesi Seyhan/Adana

Elektronik Başvuru Adresi: [email protected]

Başvuru İçin İstenen Belgeler:

a) Nüfus cüzdanı aslı veya kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,

b) Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği veya E-devlet üzerinden alınacak barkotlu mezuniyet belgesi, (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir.)

c) Yabancı okul mezunları için denklik belgesinin aslı veya noter onaylı örneği, (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir.)

d) KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM sitesinden alınan barkotlu bilgisayar çıktısı,

e) Erkek Adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,

f) Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,

g) 2 adet fotoğraf, (1 adedi forma yapıştırılacak)

h) Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği, (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir.)

i) Hangi kadroya müracaat edeceğine dair başvuru dilekçesi.(Adaylar şartlarını sağladığı yalnızca bir kadroya başvuru yapabileceklerdir.)

Kontenjan Bilgisi ve Başvuru şartları Nedir?

Belediye bünyesine 80 kişilik kadro ile 75 İtfaiye Eri ( Lise 10, Ön Lisans 10 ve Lisans 55 ), 1 Fizikçi, 4 Düz Memur alımı yapılacak.

Buna göre genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48 .maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca 2020 yılında yapılan KPSS'den en az 60 puan almış olmak gerekmektedir.

İtfaiye eri alımı için erkeklerde 167 cm ve kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Yapılacak sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak şarttır. Adayların öte yandan aşağıdaki tabloda belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedr.