Belediyeler ilanları yayımladı. Geçtiğimiz haftalarda yayımlanan Belediye Memur alımı ilanlarına göre farklı belediyeler bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında Belediye Zabıta memuru ve itfaiye eri yönetmeliği ve kamuya atanacaklara uygulanacak sınav ve usül yönetmeliği kapsamında farklı kadrolarda personel alımları yapılacaktır. Başvuru işleşmeleri için detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

Belediyelere Memur Alımı Yapılacak Kontenjanlar Hangileridir?

Belediyeler tarafından yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre farklı belediyeler bünyelerinde görevlendirilmek üzere;

  • İtfaiye Eri,
  • Mühendis,
  • Zabıta Memuru,
  • Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni,

kadrolarında memur alımları yapacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Belediyelere memur alımları yukarıdaki kadrolarda gerçekleştirileceği açıklandı. Bu kapsamda adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi nitelikler aranacaktır.

KPSS Şartı Aranacak Mı?

Belediyelere memur alımları için KPSS şartı aranacak.  Buna göre adayların 2022 yılında yapılan KPSS den, Lise mezunu Memur Alımı için P94 puan türünden, Ön Lisans Mezunu Memur alımı için KPSSP93 puan türünden ve Lisans Mezunu Memur Alımı için P3 puan türünden en az 60 KPSS İle memur alımı yapılacak.

Yaş Şartı Nedir?

Adayların öncelikle 18 yaşını tamamamış olmaları gereklidir. Ayrıca 30 veya 35 yaşından büyük olmamak şartı aranacak.

Zabıt Memuru ve İtfaiye Eri Alımı Şartları:

Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, 30 yaşını tamamlamamış olmak ve en az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı aranacak.

Alım Yapacak Belediyeler ve İlan Detayları:

Söz konusu belediyeler hakkında detaylı bilgi almak için belediye üzerine tıklayarak ilanların detaylarına ulaşabilirsiniz.

Kahramanmaraş Belediyesi

Başvuru Tarihleri: 22 - 26 Mayıs 2023


Biga Belediyesi

Başvuru Tarihleri: 22 - 24 Mayıs 2023


Çiftlik Belediyesi

Başvuru Tarihleri: 5 - 7 Haziran 2023


Pendik Belediyesi

Başvuru Tarihleri: 5 - 9 Haziran 2023


Gölova Belediyesi

Başvuru Tarihleri: 13 - 16 Haziran 2023


Köprüköy Belediyesi

Başvuru Tarihleri: 20 - 23 Haziran 2023

Editör: TE Bilisim