Resmi Gazetede 18 Ağustos 2020 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Meram Belediyesi bünyesine zabıta memuru alımı yapacak. Bu kapsamda Meram Belediyesi 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında ve Belediye zabıta yönetmeliği hükümlerine göre 10 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru alımı yapılacak.

KADRO DAĞILIMI:

Meram Belediyesi Genel İdare Hizmetleri sınıfında 9 uncu ve 10 uncu dereceli kadrolara 10 Zabıta Memuru alımı yapılacak. Bu kapsamda lisans mezunu 4 ve Ön Lisans mezunu 6 Zabıta alımı yapılacak. Lisans ve Lisans mezunu zabıta memuru alımı için bölüm şartı şöyledir.

Lisans Mezunu: Yerel Yönetimler, İşletme / İşletmecilik, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, Yönetim ve Organizasyon, İktisat, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi lisans Programlarının birinden mezun olmak.

Ön Lisans Mezunu: Mahalli İdareler, Mahalli İdareler(Zabıta), Yerel Yönetimler önlisans Programlarının birinden mezun olmak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Belediyeye Zabıta memuru alımı için adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise adaylardan aşağıdaki nitelikler aranacak.

KPSS Şartı: Başvuruda bulunacak lisans mezunu adayların 2018-KPSS P3, Önlisans mezunu adayların ise 2018-KPSS P93 puan türünde Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) en az 70 puan almış olması gerekmektedir.

Boy Şartı: Erkek adaylar için 167 cm ve Bayan adaylar için 160 cm boyundan kısa boylu olmamak.

Yaş Şartı: Sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamak.

Sürücü Belgesi Şartı: 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Meram Belediyesi memur alımı için başvurular 21 Eylül 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 25 Eylül 2020 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece istenen belgeler ile birlikte şahsen ilgili belediyeye yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ