Belediyeler Memur Alımı ilanları yayımladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Memur Alımı ilanlarına göre 3 Belediye bünyesindeki eksikliği gidermek üzere memur alımı yapacak. Belediyeler 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında Belediye Zabıta, İtfaiye eri yönetmeliği ve Mahalle idarelere ilk defa atanacaklara uygulanacak esaslar kapsamında 144 memur alımı gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda en az lise mezunu ve 60 KPSS puanı ile kontenjan dağılımı detaylarını İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Belediye Memur Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Belediyelerin yayımladımları ilanlara başvurular 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca genel şartlar dışında KPSS, Eğitim ve mesleki şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı Ne Olacak?

2022 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60, 65 veya 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alımı Şartları Ne Olacak?

Belediyelerin Zabıta alımlarında Boy, Yaş ve sürücü belgesi şartı aranacak. Buna göre " Erkeklerde 167 ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Yapılacak Sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak, En az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gereklidir.

3 Belediye 144 Memur Alımı Yapacak!

Belediyeler Genel İdare Hizmetleri sınıfında istihdam edilmek üzere Zabıta Memuru Alımı, İtfaiye Eri Alımı ve Düz Memur Alımı gerçekleştirecek. Bu yönde alım yapılacak Belediyeler,

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi,
  • Osmangazi Belediyesi,
  • Konya Büyükşehir Belediyesi,

Mersin Büyükşehir Belediyesi Memur Alımı Detayları:

MBB bünyesine 100 İtfaiye Eri alımı gerçekleştirecek. 10. Dereceli kadroda istihdam edilmek üzere Herhangi bir Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden Kadın Erkek İtfaiye Eri alımı yapılacak. P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. İlanın detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Konya Büyükşehir Belediyesi Memur Alımı Detayları:

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesine Genel İdare Hizmetleri sınıfında istihdam edilmek üzere Kadın Erkek adaylar içerisinden olmak üzere Ön Lisans mezunu memur alımı gerçekleştirecek. Alımlar 10. dereceli kadroya KPSS en az 65 puan ile gerçekleştirilecek.

Osmangazi Belediyesi Memur Alımı Detayları:

Osmangazi Belediyesi bünyesinde Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden istihdam edilmek üzere 25 Memur Alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar Düz Memur ve Zabıta Memuru kadrosunda gerçekleştirilecek. Başvuru için KPSS'den en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Editör: TE Bilisim