Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu öğrenim kredi alan öğrencilere müjdeli haberi verdi. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada Kredi-Burs ödemelerinin 6 Nisan tarihi ile başladığı aktarıldı.

Açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce ifade etiği gibi ödemeler bu süreçte de devam edecek açıklaması yapıldı. Ayrıca T:C. son hanesine göre ödeme takvimi de açıklandı.

Kredi Yurtlar Kurumu Destek hattından öğrencilerin soruları üzerine burs kredi ödemelerinde bir kesinti olacak mı sorusuna ödemler ile ilgili herhangi bir değişiklik veya bir kesinti söz konusu olmadığı ifade edildi. 2019 ve 2020 eğitim ve öğretim döneminde okulları bitecek öğrenciler için Haziran 2020 tarihine kadar ödeme yapılacağı ifade edildi. Mart ayında yurt ücreti yatırmayan son sınıf öğrencilerin, Mart ayında kaldıkları sürenin ücreti güvence bedelinden tahsil edileceği ifade edildi.

T.C. NUMARASINA GÖRE BURS ÖDEME TARİHLERİ;

6 Nisan 2020 tarihi itibari ile T.C. numarasının son hanesi 0 olanlara ödemeler başladı. Son hanesi 2 olanlar 7 Nisan, 4 olan öğrencilere 8 Nisan çarşamba günü, 6 olan öğrencilere ise 9 Nisan perşembe günü son olarak 8 olan öğrenciler için cuma günü 10 Nisan 2020 tarihinde kredi burs ödemesi yapılacak.