İşsizlik maaşı ödemeleri bu ay Vatandaşların bildirmiş olduğu iban numaralarına ödenecek. Hesap numarası olmayanlara ise PTT aracılığı ile dağıtılacak. Koronavirüs tedbirleri kapsamında işsizlik ödeneğinde de bir takım önlemler alındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamaya göre vatandaşların kalabalık ortamlara girmemeleri için işsizlik sigortası ödemesini hak sahiplerinin hesabına ödendiği vurgulandı.

ERKEN ÖDENDİ;

Ayrıca ödemeler Her ayın 5'i ne kadar ödenir iken Mayıs ayında biraz daha önce çekildi. Geçtiğimiz hafta Iban numaralarını sisteme işleten vatandaşlar için hesaplarını bildirdikleri banka hesabına ödemler yapılacak.

İŞSİZLİK MAAŞINI PTT'den ÖDENECEKLER!

Iban numarasını hatalı olarak bildiren yada bildirmeyenler PTT şubelerinden ödemeleri alabilecekler. Ödemeler T.C. kimlik numarasına göre gerçekleştiriliyor. PTT'de yaşanacak yoğunlukların önüne geçilmesi için kimlik numarası son rakamı 0,2 ve 4 olanların 29 Nisan tarihinde ödemeleri gerçekleştirildi.

İŞSİZLİK MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ;

T.C. kimlik numarasının sonu 6 ile 8 olan vatandaşlar 30 Nisan tarihinde maaşlarını alabilecekler. Buna göre merak edilen sorulardan bir tanesi de işsizlik maaşı başvuru şartları neler?

Çalışanın herhangi bir kastı ya da kusuru olmadan işten çıkarılması, işini kaybetmeleri ve işsiz olmaları ile kendilerine ödenen bir maaştır. Ödeme miktarı da çalıştıkları süre boyunca primlerine göre yapılır.