Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bünyesindeki perosnel eksikliğini karşılamak üzere Tam Zamanlı/Sözleşmeli çalışma şekli ile 24 kişilik boş kadro ile Güvenlik Görevlisi alımı yapacağını geçtiğimiz haftalarda ilan etmişti. Söz konusu güvenlik görevlisi alım ilanı 08 Ekim 2019 tarihi ile gelmesiin ardından başvuru süreci bugün başladı. Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl başvuru yapılacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde veriyor olcağız.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Merkez Bankası Güvenlik görevlisi alım ilanına başvuru yapacak adaylar bazı genel ve özel nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu yönde adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adayşar için askerliğini yapmış olmak ve Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak. gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

Yaş Şartı: 01.01.1988 ve daha sonra doğmuş olmak.

Eğitim Şartı: Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarında lisans veya ön lisans eğitimini tamamlamış olmak.

KPSS Şartı: Son başvuru olan 14 kasım 2019 tarihi itibariyle son iki yıl içinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) lisans mezunları için en az 60 KPSSP1, ön lisans mezunları için ise en az 60 KPSSP93 puanı almış olmak.

Boy Şartı: En az 175 cm. boyunda olmak. (Uygulamalı sınav öncesi boy ölçümü tarafımızca yapılacak, bu şartı sağlamayanlar uygulama sınavına alınmayacaktır.)

Sertifika Şartı: Özel Güvenlik Eğitim Sertifikasına (Silahlı) sahip olmak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Merkez Bankası Güvenlik Görevlisi alımı başvuruları bugün ( 07 Kasım 2019 ) itibari ile başladı ve adaylar başvurularını en geç, 14.11.2019 tarihi saat 17.30’a kadar Bankamızın internet sitesi insan kaynakları sayfasından (insankaynaklari.tcmb.gov.tr), aşağıdaki belgeleri yüklemek suretiyle elektronik yolla yapacaklardır. Şahsen veya posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

SINAV YAPILACAK:

Başvuruda bulunana adaylar başvuruları olumlu sonuçlanması dahilinde aşağıdaki seçim aşamalarından geçeceklerdir.

  • Uygulama Sınavı (25-28 Kasım 2019)
  • Kişilik ve Yetkinlik Testleri (3-5 Aralık 2019)
  • Komisyon Mülakatı (10-12 Aralık 2019)
Editör: TE Bilisim