Halkbank bünyesindeki eksikliği gidermek için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. Bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Banka Personeli alımı yapacağını duyuran Banka farklı şehirlerde gerçekleştirilecek Sınav ile personel alımı yapacak. Kamu bankası olarak bilinen Halkbank toplamda 150 kişilik kadro ile Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirilecek. Başvuruların geçtiğimiz günlerde başlamasının ardından hala devam eden süreç hakkında adayların bilmesi gerekenleri İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

Halkbank 150 Personel Alımı Devam Ediyor!

Banka bünyesindeki eksikliği gidermek için 6 Mayıs 2022 tarihi ile duyuru yayımlamıştı. Başvuru sürecide ilan yayımlanması ile birlikte başladı. Başvuru için 20 günlük verilen sürenin sonuna geldik. Halkbank Personel Alımı başvuruları en geç 27 Mayıs 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular sadece Yıldız Üniversitesi resmi internet adresi üzerinden yapılacak. Başvuru için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Başvuru Adresi: https://sinav.yildiz.edu.tr/halkbank/

Başvuru Alınacak Bölümler ve Yaş Şaertı Açıklandı!

Yaş şartı olarak, 01.01.1993 ve sonrası, 01.01.2004 öncesi doğumlu olmak gereklidir. Halkbank Personel alımı başvurusu için adayların lisans seviyesinde mezun olmaları gereklidir. Bu kapsamda Çeşitli Mühendislik bölümlerinden Personel alımı yapılacak. İşte mezun olması gereken bölümler:

Sınav Ücretine Dikkat!

Adayların başvurularının geçerli olması için belirtilen başvuru ücretini yatırmaları gereklidir. Adaylardan başvuru ücreti olarak 150 TL ücret isteniyor. Adaylaırn öncelikle sınav ücretini ödemeleri ve ödeme işleminin üzerinden 1 saat geçtikten sonra başvurularını sisteme gerçekleştirebilirler.

Sınav Ücreti Ödeme Hesabı: Yıldız Teknik Üniversitesi Sınav Merkezinin Halkbankası Hesabı.

Sınav 12 Şehirde Yapılacak!

Halkbank Uzman Yardımcılığı giriş sınavı 25 Haziran 2022 tarihinde 12 farklı şehirdede uygulanacak. Buna göre, Sınav Bilgileri ve Şehirler şöyle:

Sınavın Yapılacağı Yer:

Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Konya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon

Sınav tek oturumda saat 10:00 da 180 Dakikalık süre içerisinde yapılacak.

Sınav Konuları Nedir?

  • Temel Bilgisayar Bilimi - 40 Soru
  • Yazılım - 10 Soru
  • Elektrik/Elektronik/Donanım - 10 Soru
  • Genel Yetenek (Sayısal) - 30 Soru
  • Yabancı Dil - 30 Soru