Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 22 Nisan tarihi itibari ile Koronavirüs vaka sayıları ve hasta sayılarını açıkladı. 37 bin 535 test sayısı, vaka sayısı 3083, vefat sayısı 117 kişi oldu. Bugün iyileştirilen hasta sayısı ise 1559 olarak açıklandı. Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Bakan Koca, Sağlık Bakanlığına personel alımı yapılıp yapılmayacağı konusundaki açıklamalarında ise şu şekilde ifade edildi.

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR HASTANESİNE SAĞLIKÇI ALIMI;

Geçtiğimiz günlerde ÖSYM ve İŞKUR üzerinden çok sayıda işçi ve personel alımları için ilanlar açıklanmıştı. Buna göre yaklaşık 37 bin kişinin yakın zamanda göreve başlayacağı müjdesi verildi. Bakan Fahrettin Koca bugün son dakika açıklamasında ise "Başakşehir şehir hastanesine 20 Mayıs tarihinde tamamen açıldığında sağlık personeli 3750 olarak göreve başlayacak. Göreve başlayacak olan hekim sayısı 480 olacak" dedi.

ÜNİVERSİTELERE 14500 KİŞİLİK İSTİHDAM;

Geçtiğmiz gün Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Üniversitelere 14500 personel alımmüjdesini vermişti. Bu alımlarda kadro dağılımını ise YÖK Başkanı Yekta Saraç açıkladı. İlanlar Resmi Gazetede ilan edilmeye başlandı.