Türk Silahlı Kuvvetleri astsubay alım yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan komutanlıkları En az Ön Lisans mezunu Astsubay Alımı gerçekleştiriyor. Başvurularda sona ermesinden sonra sonuçlar bekleniyordu. Az Önce gelen duyuru ile sonuçlar açıklandı.

1870 Astsubay Alımı Yapılacak!

Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayımlanan ilana göre Karai Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları toplamda 1870 kişilik kadro için Astsubay alımı yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda astsubay alımları,

  • Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1416 Astsubay
  • Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 99 Astsubay,
  • Hava Kuvvetleri Komutanlığı 355 Astsubay,

şeklinde olacak. Detaylı kontenjan dağılımına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Başvuru Değerlendirmesi ve Seçim Faaliyet Aşamaları:

Seçim aşamalarına çağrı yapılacak adayların azami yüzde 20’si KPSS P3 lisans puanına, yüzde 80’i KPSS P93 ön lisans puanına [başvuru şartlarını (KPSS 60 puan dahil) taşıyan şehit ve gazi eş ve çocukları, KPSS/Genel Kültür Sınavı puanlarına yüzde 10 ilave edilmek suretiyle bulunacak puana] göre çağrılacaktır. Yeterli aday olmaması durumunda yüzdelik dilimler dikkate alınmaksızın çağrı yapılabilecektir.

Ön inceleme sonucunda başvurusu kabul edilen adaylar arasından ikinci seçim aşaması faaliyetlerine çağrılacaklar; aday tercihleri, ilgili KPSS/Genel Kültür Sınavı puanları, kontenjanlar ve ihtiyaç duyulan aday sayısı dikkate alınarak belirlenecektir. Kontenjanın en fazla 10 katı aday sınavlara çağrılacaktır. En düşük puanlı adayın puanı “Baraj Puanı” olacaktır. Son sırada bulunan aday ile aynı puana sahip diğer adaylara da çağrı yapılacaktır. Başvurusu kabul edilenlerin, seçim aşamaları faaliyetlerinin icra edileceği tarihler ile isim listeleri https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Seçim aşamalarında ulaşım ve kalacak yer ihtiyacının karşılanması sorumluluğu adayların kendisine aittir.

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

TSK Astsubay alımı için başvurular 27 Kasım 2022 tarihi ile sona eren başvurular için sonuçlar çok uzun süredir bekleniyordu. MSB'den az önce 9 ocak 2023 tarihi ile gelmiş olan duyuruya göre Astsubay alımı sonuçları açıklandı.Başvuru sonucunuzu e-devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra Tercihlerim menüsü altından öğrenebilirsiniz.

SONUÇLAR BURADA

SONUÇLANAN ADAYLAR İNSTAGRAMDA BULUŞTU. SENDE KATIL

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

1. Millî Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri 2022 Yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Adayı Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri 15 Ocak - 10 Şubat 2023 (20-26 ve 27 Ocak 2023 Hariç) tarihleri arasında yapılacaktır.
2. Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarihte saat 08.00'de MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA adresinde hazır bulunacaklardır.
3. Başvuru şartlarını taşıyan adaylardan her sınıf kontenjanının 10 katı kadar aday KPSS puanına göre sıralanarak sınavlara çağrılmıştır. Çağrılan adayların yüzde 20'si KPSS P3 puanına göre, yüzde 80'i de KPSS P93 puanına göre sıralanmıştır.
4. Sınav çağrısı için sınıf bazında taban puanlar belirlenmiştir. Adayların taban puanlarının üstündeki tercihleri dikkate alınacak, belirlenen taban puanların altında puanı olan adayların ilgili tercihleri geçersiz sayılacaktır.
5. Hv.K.K.lığı Uçak Bakım ve Hv.K.K.lığı Hava Savunma tercihi olan adaylardan;
    a. Geçerli YDS, E-YDS veya eşdeğer yabancı dil notu 40 ve üzeri olan adaylara bu tercihleri için öncelikli olarak çağrı yapılmıştır.
    b. Geçerli YDS, E-YDS veya Eşdeğer yabancı dil notu bulunmayan adaylar bu tercihleri için 15 Ocak 2023 tarihinde, Kara Harp Okulu Komutanlığında (Bakanlıklar/Ankara), yabancı dil sınavına gireceklerdir.
    c. Başarısız olanların bu tercihleri geçersiz sayılacak, başka tercihi olmayan adayların adaylıkları sonlandırılacaktır. Adayların varsa diğer tercihleri için adaylıkları devam edecektir.
    ç. Başarılı olan veya başka tercihi olan adaylar 23 Ocak 2023 tarihinden itibaren ikinci seçim aşamalarına katılacaklardır.
6. Genel Kültür Sınavına girecek olan adayların (Bando tercihi olanlar) sınavları 16 Ocak 2023 tarihinde Personel Temin Daire Başkanlığı Cebeci/ANKARA adresinde icra edilecektir. Genel Kültür Sınavı sonuçları aynı gün akşam duyurulacak ve başarılı olan adaylara 17 Ocak 2023 tarihinde Fiziki Yeterlilik Testine (FYT) katılmak üzere çağrı yapılacaktır.
7. Seçim Aşaması Faaliyetleri,
    a. Yabancı Dil Sınavı (Hv.K.K.lığı Uçak Bakım ve Hv.K.K.lığı Hava Savunma tercihi olanlar adaylar)
    b. Genel Kültür Sınavı (Sadece Bando Tercihi olan adaylar)
    c. Evrak Kontrol
    ç. Fiziki Değerlendirme
    d. Kişilik Değerlendirme Testi
    e. Fiziki Yeterlilik Testi (Spor)
    f. Sağlık Kurulu Raporu İşlemleri
    g. Mülakat ( MSB tarafından bilahare ilan edilecek bir tarihte yapılacaktır.)
8. Müzik Yeterlilik ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı 18-19 Ocak 2023 tarihlerinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı Bando ve Merasim Komutanlığı Kirazlıdere/ANKARA adresinde yapılacaktır. Belirtilen tarihlerde sınavlara gelmeyen adayların ilgili tercihleri geçersiz sayılacaktır.
9. Tüm adayların sınavlara gelirken Fiziki Yeterlilik Testi için spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) getirmeleri gerekmektedir.
10. Adaylar, seçim aşamalarına gelirken e-devlet şifreleri mevcut olacak ve Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeleri beraberinde getireceklerdir.
11. Spor yapmasında sakınca bulunmadığına dair tek hekim raporu getirmeyen adaylar "Fiziki Yeterlilik Testi" ne alınmayacaklardır.
12. Adayların sınavlara gelirken belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini de getirmeleri gerekmektedir. Ancak getirilen belgelerin asılları teslim edilmeyecek, adayın kendisinde kalacaktır.
13. Cep telefonu ile sınav merkezine giriş kabul edilmeyecektir.
14. Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun adaylıkları sonlandırılacaktır.
15. Seçim aşaması faaliyetlerine gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz ve çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz.
16. Sınav merkezine girişten itibaren yapılan tüm uyarılara uyarak belirli bir disiplin içinde hareket edilmesi, sosyal mesafenin korunması önem arz etmektedir.
17. Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta veya telefon ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.
18. Taban Puanlar ve Başvuru Kılavuzuna "Duyuruya İlişkin Dosyalar" kısmından ulaşabilirsiniz.
19. Başvuru sonucunuzu e-devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra Tercihlerim menüsü altından öğrenebilirsiniz. Giriş yapmak için tıklayınız.
Karşılaştığınız sorunlarla ilgili olarak öncelikle https://personeltemin.msb.gov.tr genel ağ (internet) adresine bakınız.
İlave sorularla ilgili irtibat numarası : 0 (312) 562 05 43
Belgegeçer (Fax) : 0 (312) 319 43 67
Duyuruya İlişkin Dosyalar

KPSS Taban Puanlar Kaç Oldu?

Türk Silahlı Kuvvetleri Astsubay alımlarında başvuru için Taban olarak 60 puan şatı arıyordu. Bu kapsamda yapılacak olan başvurularda da En düşük Taban 60 puan ile kapatmıştır. 

TÜM ASKERİ PERSONEL ALIMI İLANLARINI ANINDA TAKİP ETMEK İÇİN BURAYI TAKİP ET

Editör: TE Bilisim