2022 yılı Askerli Personel alımları yapıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan Askeri Personel atamalarına ilişkin açıklama ve net sayı geldi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2022 yılı içerisinde yayımladığı personel alımı ilanlarına göre Subay, Astsubay ve Uzman eraş alımları yapıldı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Askeri Personel alımı ilanlarına göre yeni alımlar yapıldı.

1586 Personel Ataması Yapıldı!

2022 yılı içerisinde yapılan atama sayılarını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kontenjan sayısınıda duyurdu.  Süleyman. Soylu yaptığı açıklamaya göre,

  • 220 subay,
  • 591 astsubay,
  •  775 uzman erbaş,

yeni görev yerleri belirlendir. dedi. Yapılan açıklama;

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU’nun onayı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından toplam 1.586 personelin görev yerleri açıklandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU’nun onayı ile toplam 1.586 personeli kapsayan 2022 yılı atamaları kapsamında; subay, astsubay ve uzman erbaşlardan hizmet bölgelerinde görev süresini tamamlayan 220 subay, 591 astsubay ve 775 uzman erbaşın yeni görev yerleri belirlendi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından, atama takvimine uygun olarak yürütülen atamalarda toplam 1.586 personelin yeni görev yerleri, atama isteğinde bulunan Sahil Güvenlik personelinin tercihleri göz önüne alınarak belirlendi. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı Yeni Personel Alımları Ne Zaman?

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2022 yılı askeri personel alımları tamamlandı. Geri kalan alımlarda ile Komutanlığı farklı alanlarda işçi alımı ve personel alımı duyuruları bekleniyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı yakın zamanda da lojistik alanda uzman erbaş alımlarını tamamladı. Sahil Güvenlik Komutanlığı hakkında alımları kontrol etmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLĞI PERSONEL VE ASKERİ PERSONEL ALIMLARI