Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Askerli personel alımı yapacak. Eylül ayı içerisinde yayımlanmış olan Askeri perosnel alımı ilanlarına göre farklı alanlarda ve niteliklerde 7 bin 818 kişilik Askeri personel alımı yapılacağı bildirildi. Bu doğrultuda İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilanların detaylarını aktaracağız.

7 Bin 818 Askeri Personel Alımı İlanı Yayımlandı!

Askeri anlamda Jandarma ve Milli Savunma Bakanlığı ülkenin güvenliğini korumaya devam ediyor. Bu kapsamda 2022 yılı için yayımlanmış olan ilanlara göre farklı alanlarda Subay Alımı ve Jandarma Personel Alımı gerçekleştirilecek.

Kontenjan Dağılımı Nedir?

Jandarma Genel Komutanlığı 7500 uzman Erbaş ve Milli Savunma Bakanlığı 318 Subay alımı yapacak. İşte detaylı kontenjan dağılımı;

Jandarma Genel Komutanlığı Kontenjanları:

Jandarma yayımladığı ilana göre 7500 Uzman Erbaş Alımı gerçekleştirecek. İlk defa bu kadar yüksek kontenjanlı Uzman Erbaş alımı ilanı yayımlanmış olup en az İlköğretim mezunu adaylar içerisinden Uzman Erbaş alınacaktır. Buna göre Jandarma ,6605 jandarma, 11 at bakıcısı, 14 bot serdümeni, 250 sıhhiyeci, 200 muhabere, 10 havacılık, 400 lojistik (mesleki nitelikli) ve 10 bando alt branşlarında uzman erbaş alımı gerçekleştirecek.

Lojistik alanda uzman erbaş alımları ise, Aşçı 20 Kişi, Berber 5 Kişi, Betonarme Demircisi 12 Kişi, Boya ve Alçıcı 55 Kişi, Çatı Ustası 2 Kişi, Duvarcı 30 Kişi, Ekskavatör Operatörü 3 Kişi, Fayansçı 29 Kişi, Garson 5 Kişi, Isı Yalıtımcısı 2 Kişi, Isıtma ve Tesisat Elemanı 20 Kişi, İnşaat Kalıpçısı 11 Kişi, İstif Makinesi Operatörü 3 Kişi, Kaportacı 5 Kişi, Kasap 13 Kişi, Kaynakçı 12 Kişi, Kazıcı Yükleyici Operatörü 3 Kişi, Mermerci 2 Kişi, Oto Boyacı 15 Kişi, Oto Döşemeci 15 Kişi, Oto Elektrikçi 5 Kişi, Oto Lastik Tamircisi 10 Kişi, Oto Tamircisi 20 Kişi, Sıhhi Tesisatçı 35 Kişi, Sıvacı 50 Kişi, Su Yalıtımcısı 2 Kişi, Terzi 13 Kişi, Yükleyici/Loder Operatörü 3 Kadrolarında yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığı Kontenjanları:

MSB ve TSK bünyesindeki eksikliği gidermek üzere Tabip, Diş Tabibi ve Özel Nitelikli Beden Eğitimi Öğretmeni, Öğretmen ve Mühendis alanlarında subay alımı yapılacağını bilirdi. İlan iki farklı şekilde yayımlanmış olup Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay alımı yapılacak. Alımlar Lisans mezunu adaylar içerisinden KPSS Şartı olmaksızın gerçekleştirilecektir. Buna göre,

TSK Komutanlıklarına ( Deniz, Hava, Kara ) veya Milli Savunma Üniversitesine Muvazzaf 107 Subay alımı yapılacak. Kara Kuvvetleri 57, Deniz Kuvvetleri 31, Hava Kuvvetleri 19 subay alımı yapacak.

TSK dış kaynaktan Tabip, Diş Tabibi ve Özel Nitelikli Beden Eğitimi Öğretmeni alanlarında 211 Subay alımı gerçekleştirilecek. Buna göre,

  • Pratisyen Tabip (114 Erkek)
  • Diş Tabibi(Pratisyen) (20 Erkek)
  • Beden Eğitimi (Atletizm) (4 Erkek)
  • Beden Eğitimi (Atış) (4+4)
  • Beden Eğitimi (Kick Boks) (2+2)
  • Pratisyen Tabip (30 Erkek)
  • Diş Tabibi(Pratisyen) (1+1)
  • Beden Eğitimi (Atletizm) (2 Erkek)
  • Beden Eğitimi (Atış) (2+2)
  • Beden Eğitimi (Kick Boks) (1+1)
  • Pratisyen Tabip (8+5)
  • Beden Eğitimi (Atletizm) (2 Erkek)
  • Beden Eğitimi (Atış) (2+2)
  • Beden Eğitimi (Kick Boks) (1+1)

KPSS Puan Şartı Detayları Nedir?

KPSS Puan Şartı sadece Jandarma Genel Komutanlığı tarafından istenecek. Subay alımlarında KPSS Şartı aranmayacaktır.

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alımlarında ise sadece İlköğretim mezunu alımlarda KPSS şartı aranmayacak. Diğer alanlardaki alımlarda ise, 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Askeri Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı askeri personel alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Askeri Kurumların belirttiği, sağlık şartlarını sağlıyor olmak, Herhangi bir Askeri okuldan ilişiği kesilmemiş olmak, Hakkında Uzman Erbaş veya Subay olamaz kararı bulunmamak, ALkol veya Uyuşturucudan tedavi görmemiş veya görmüyor olmak" gibi genel nitelikler aranacak.

Ayrıca Askeri personel alımları için 20 yaşını tamamlamış ve 27 yaşından büyük olmamak şartları aranacak.

Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

Jandarma ve MSB askeri personel alımı için adaylar başvurularına başladı. Bu kapsamda,

Jandarma 7500 Uzman Erbaş alımları en geç 26 Eylül 2022 tarihine kadar yapılacak. Başvuru Kılavuzu ve Detayları Burada

Milli Savunma Bakanlığı TSK 318 Subay alımı başvuruları 25 Eylül 2022 tarihine kadar yapılması gereklidir. İlana Başvuru Kılavuzu ve Detayları Burada

Editör: TE Bilisim