Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere yayımladığı uzman erbaş alımı ilanına göre 500 Uzman Erbaş alımı yapılacağını bildirmişti. Bu kapsamda başvurularda artık sona geldik. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için artık son şans. Bu kapsamda İşin Olsa ekibi olarak sizlere Bu haberimizde Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alımı hakkında detayları aktaracağız. Bu haberimiz sayesinde henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru yapmış olan adaylar detaylı bilgiye ulaşabilecekler.

500 Uzman Erbaş Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Jandarma yayımladığı başvuru kılavuzuna göre farklı Branşlarda Lojistik Uzman Erbaş Alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda alımlar " Aşçı 40, Kasap 20, Berber (Erkek Berberi) 5, Fırıncı 5, Betonarme Demircisi 17, Boya ve Alçıcı 60, Çatı Ustası 5, Duvarcı 54, Fayansçı 40, Isı Yalıtımcısı 1, İnşaat Kalıpçısı 12, Mermerci 4 Sıvacı 40, Su Yalıtımcısı 2, Sıhhi Tesisatçı 40, Isıtma ve Tesisat Elemanı 50, Kaportacı 5, Oto Boyacı 10, Oto Döşemeci 15, Oto Lastik Tamircisi 20, Oto Tamircisi 20, Beyaz Eşya Tamircisi 5, Terzi 30 " branşlarında gerçekleştirilecek.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapıldı?

Jandarma Uzman Erbaş alımı için değerlendirmeler farklı yollarda yapılacak. Bu kapsamda Alım yapılacak kontenjanlara göre kadro sayısının 20 katı aday belirlenecektir. Bu yönde Ön lisans ve ortaöğretim (lise) mezunları için son adayın puanının kendinden sonraki ile eşit olması ve ilköğretim mezunları için son adayın yaşı (Gün, ay ve yıl) ile aynı olması durumunda eşitliğin bozulduğu adaya kadar olan kısım seçme sınavlarına çağırılır.

Şehit ve malul eş ve çocuklarına yönelik sıralama diğer adaylardan ayrı olarak yapılır.

Sınav Ücreti Ödenecek!

Başvurusu kabul edilerek sınavlara katılmaya hak kazanan/çağırılan adaylar ile ilgili olarak; Sınav ücreti yatırılmasına yönelik duyuru yapılan adaylardan 100 ₺ sınav ücreti alınacaktır. (Sınav ücretinin nereye ve ne şekilde yatırılacağı başvuru sonuçları ile birlikte adaylara bildirilecektir.)

Sınav Aşamaları Nelerdir?

a. Seçme sınavlarına katılacakları duyurulan adaylar sırasıyla;

(1) Ön sağlık muayenesi,

(2) Fiziki yeterlilik,

(3) Uygulama sınavı [Sınav öncesinde mesleki belge (İş yeri açma, ustalık, kalfalık ve mesleki yeterlilik belgesi) kontrolü yapılacaktır.]

(4) Mülakat sınavına,

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Jandarma 500 uzman erbaş alımı için sonuçlar az önce açıklandı. Başvuruların sona ermesin den sonra beklenen sonuçlar açıklandı. Buna göre aşağıdaki bağlantı üzerinden sonuçlarınıza elektronik ortamdan ulaşabilirsiniz.

SONUÇLAR İÇİN TIKLA

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA