Kaymakamlık korucu alımı başvurusu başladı. 2023 yılının gelmesi ile birlikte Korucu alım için bekleyiş arttı. Bu kapsamda Diyarbakır Kaymakamlığı düğmeye basarak 2023 yılı İlk Korucu alımı ilanını yayımladı. Kadın veya Erkek adaylarında başvuru yapabileceği Korucu alımı ilanı için başvuru şartlarını ve ilan detaylarını sizlerle paylaşacağız.

Diyarbakır 2023 Yılı Korucu Alımı İlanı Yayımlandı!

Diyarbakır ili Ergani İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı mahallelerde olmak üzere Korucu Alımı yapılacağını bildirdi. İlan Kaymakamlık tarafından yayImlanarak başvuru süreci başladı. En çok Diyarbakır Korucu alımları aranırken Diyarbakır Ergani Kaymakamlığından sürpriz geldi. 

Korucu Alımı Kontenjan Görev Yerleri Nedir?

Diyarbakır Ergani Kaymakamlığı Korucu alımı görev alanları belli oldu. Kaymakamlık çeşitli sebeplerle azalan Korucu sayısının tamamlanması amacı ile İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanlarında görevlendirilmek üzere,

  • Ergani İlçe Jandarma Komutanlığı 10 Güvenlik Korucusu Alımı

İLANIN TAM METNİ: http://www.ergani.gov.tr/guvenlik-korucusu-alimi-ilani

Kadın Adaylar Başvuru Yapabilir mi?

Kaymakamlık Korucu alımı ilanında Kılavuzda Erkek olmak zorunluluğu kapsamında herhangi bir madde görülmemiştir. Bu kapsamda Kadın adaylardan başvuru yapabilecekler.

2023 yılı Başvuru Şartları Nedir?

Jandarma Korucu alımı ilanına başvuruda bulunmak istene adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az ilkokul mezunu olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Terör örgütü üyeliği ve bağlantısı olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Siyasi parti üyeliği olmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir seçime katılmamış olmak" gibi şartlar aranacak.

Kadın Adaylara Özel Yaş Şartı Nedir?

Yaş şartı olarak ta Kadın adaylardan 21 yaşını tamamlamış olmak ve Kadın Erkek 40 yaşından büyük olmamak şartı aranacak.

Diyarbakır Korucu Alımı Başvurusu Ne Zaman Yapılacak?

Söz konusu kaymakamlığın Korucu alımı başvurusu 21 Temmuz 2023 tarihi ile başladı ve en geç 31 Temmuz 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmiş olması gereklidir. Başvurular sadece istenen belgelerle birlikte Ergani  İlçe Jandarma Komutanlığına şahsen yapılacak.

İstenen Belgeler Nedir?

Nüfus cüzdanı fotokopisi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği,

Diploma sureti, İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınmış belge,

Erkek Adaylar için Askerlik görevini yapmış yada 1111 sayılı Kanuna göre muaf olduğuna dair belge,

Resmi kuruluşlardan alınmış, Güvenlik Koruculuğu yapmasına ve silah kullanmasına mani bir sağlık sorunu olmadığını gösterir Sağlık Kurulu Raporu,

Son bir yıl içerisinde çekilmiş 6 adet Biyometrik fotoğraf,

Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi,

Adli Sicil Belgesi,

Görevlendirileceği mahallede ikamet ettiğini gösteren Yerleşim Yeri Belgesi (İlçe Nüfus Müdürlüğünden veya e-devlet sayfasından alınacaktır)

Fiziki Yeterlilik Testine Katılmasında Sakınca Olmadığına Dair Sağlık Raporu,

Başvuru ile ilgili olarak gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu Tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılır. 

KORUCU ALIMINA BAŞVURU YAPACAK VE BEKLEYEN ADAYLAR İNSTAGRAMDA BULUŞTU. SENDE KATIL

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

Korucu Alımı Sınav Aşamaları Nedir?

Güvenlik Korucusu alımı şartlarını sağlayan adaylar İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından,

  • Fiziki Yeterlilik Testi,
  • Mülakat,
  • Seçme ve Değerlendirme

süreçlerinden geçilecektir.

İLANIN TAM METNİ BURADA

15 Bin Korucu Alımı Bekleniyor!

Jandarma tarafından toplu alım bekleniyor. Yapılacak açıklamalar sonucunda 26 farklı şehirde olmak üzere 15 bin korucu alımı beklenmektedir. Sizde destek vermek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/askeri-personel-alimi/jandarma-2023-yili-korucu-alimi-guncel-ilan-listesi-15-bin-korucu-h42642.html

Diyarbakır Yeni Korucu Alımı Ne Zaman Gelecek?

Korucu alımları için yeni ilanlar yayımlanmaya devam ediyor. Farklı kaymakamlıklar bünyelerindeki eksikliği gidermek üzere ilan yayımlayacaklar. Diyarbakır da yeni korucu alımları yapılacak. Yeni ilçelerden haberdar olmak için İşin Olsa yı katip et.

KORUCU ALIMI İLANINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA