Ülke genelinde en büyük paya sahip geçim grubundan asgari ücretli sendika temsilcilerinin katılacağı toplantılardan çıkacak olan karara gözünü çevirdi. Buna göre 2022 asgari ücret tutarı ne zaman belli olacağı konusunda işin olsa ekibi olarak yapılan açıklamaları aktarmaya devam etmekteyiz.

Asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılan toplantılarda İlk toplantı Çalışma Bakanlığının ev sahipliğinde yapıldı. 15 katılımlı komisyonda oy çokluğu ile alınacak kararda eşit oy olması halinde Başkan'ın verdiği oy ile karara bağlanacak. 2022 yılında umutlu olan işçi sendikası öncelikle gelecek tekliflerin neler olacağına bakacaklarını ve bu rakamın istedikleri tutar olması halinde tamam diyeceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın mensuplarına bugün yaptığı açıklamada, fevkalade bir rakam ile ücretin belirleneceği müjdesini verdi. 2021 yılında 2 Bin 875 olarak açıklanan asgari ücret tutarı için 3 farklı olasılık konuşuluyor.

Toplantıların sona ermesinin ardından işsizlik maaşına da zam oranları değişecek. Asgari geçim indirimi 2022 Agi tutarı açıklanacak. İş görmezlik ödeneği artmış olacak. Engelli aylığı, evde bakım maaşı ile yaşlılık aylığı yeni tutarları açıklanacak. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin toplantı sonrası yaptığı açıklamada enflasyona karşı çalışanı koruyacak bir ücret belirleneceğini açıkladı. Toplantıda henüz bir rakam konuşulmazken üç senaryo üzerinde durulduğu ifade ediliyor.

Toplantı tarihleri Belli Oldu! İkinci toplantı 7 Aralık 2021 tarihinde yapılacak. Üçüncü toplantı ise 9 Aralık tarihi olarak açıklanırken, son toplantı Çalışma Bakanlının ev sahipliğinde yapılacak.

Üç Farklı Senaryo Gündemde!

Açıklanan birinci senaryoda 3500 Tl olarak ödeme yapıldığında işverene maliyeti 5206 olacak. İkinci senaryoda ise Yüzde 33 olarak atması durumunda 3750 Tl olan maaşın işverene toplam maliyeti 5578 olurken, 4000 Tl olarak açıklanması durumunda ise işverenin cebinden 5 Bin 950 Tl ödeme çıkacak.