Bir çok öğretmen il için de yer değiştirmek için başvuru yapmıştı. Geri sayım tayinler için başladı atama sonuçları ne durum da istenilen atamalar gerçekleşti mi ? Merakla beklenmektedir. Öğretmenler görev yapmış oldukları il de görev yapmaya devam etmek fakat farklı okullara geçiş yapmak için il içi tayinlere yoğun bir istekle başvuru yapmıştı.

Milli Eğitim bakanlığı tarafından kabul edilen başvuruların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından nasıl sonuçlarının açıklanması için gün sayıyordu. Artık bu sonuçların açıklanmasına günler değil saatler kaldı. 8 Temmuz da başlayıp 14 Temmuz da biten il içi tayin başvurularının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacaktır olan sonuçları 27 Temmuz 2021 tarihim de olacağı duyuruldu

İl İçi atamaların sonuçlarının açıklanması için saatler sayılmaya başlandı!!! Peki tayin isteyen öğretmenler bu atama sonuçlarını nereden ve nasıl ögrene bilecekler ?Sonuç ekranına nasıl ulaşılır detaylı bilgileri haberimiz de bulabilirsiniz.

İl İçi Atama Sonuçları Nasıl ve Nereden Öğrenilir?

Atama isteyen öğretmenler görev yaptıkları şehir de farklı okullara başvurularını gerekli yerlere yapmışlardı. Bu sonuçların açıklanmasına saatler kalmışken nereden ve nasıl sonuç kontrolleri yapılacağı ise merak konusu olmuştur. Öğretmenler bu sonuçların kontrollerini http://www.meb.gov.tr/ MEB’e ait olan bu adrese yarından itibaren sık sık ziyaret ederek kontrol edebilirler.

Tarih belli olmasına rağmen herhangi bir saat belirtilmediği üzere gün içersin de herhangi bir saate açıklanması bekleniyor. Eklediğimiz adres üzerinden kontrol sağladığı sıra da açıklama yapılınca MEB ‘e kayıtlı TC kimlik ve şifre kullanılarak giriş sağlanıp kontrollerin yapılması mümkün olacaktır.

İlişik Kesme Süreci Nasıl ve Ne Kadar Sürece

Ataması gerçekleşecek olan öğretmenler ilişik kesme süreci 3 Ağustos tarihin de yapılabilecek.

Ayrıldığınız okul görevden ayrılma yazınızı yazacak.

Ayrıldığınız okuldan size 4 adet Personel Nakil Bildirimi düzenlenmesi gerekiyor.

Uzman öğretmenseniz eğer personel nakil bildiriminize kariyer basamağı olarak işletmeyi unutmayınız.

Personel Nakil Bildirimlerini ayrıldığınız Okul Müdürü, Milli Eğitim Müdürlüğünden bir yetkili ve Mal Müdürlüğünden bir yetkili imzalayıp mühürleyecek.

Personel Nakil Bildirimlerinden birer nüsha ayrıldığınız okul müdürlüğüne, Milli Eğitim Müdürlüğüne, Mal Müdürlüğüne ve göreve başlayacağınız okul müdürlüğüne teslim edilecek.

Ayrıldığınız okul müdürü isterse şahsi dosyanızı bir üst yazıyla birlikte imza karşılığı, göreve başlayacağınız okul müdürlüğüne teslim etmek üzere size teslim edebilir. Ya da 15 gün içinde göreve başlayacağınız okula iadeli taahhütlü göndermek zorundadır, göreve başlayacağınız okulun Şahsi Dosya İsteme Yazısı yazması şart değildir.

Yolluklarınızı ayrıldığınız okuldan almayı tercih etmek en iyi seçim. Çünkü karar ve ya kanun değişmediyse, yolluğunuzu ayrıldığınız okuldan alırsanız hemen ödeme yapılıyormuş, göreve başlayacağınız okuldan almak isterseniz ödeneği farklı olduğundan ödenek istenmesi gerekiyormuş ve gecikme yaşanabiliyormuş.

yrıldığınız okulun bağlı olduğu Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek SGK ve hitap çıkışınızı yaptırınız.

Yeni okulunuzdan maaş hesabı için bilgi alarak veya talep ederek ilgili şubeden hesap açma işlemlerini yaptırın

Personel Nakil Bildiriminin bir nüshası ve size teslim edildiyse şahsi dosyanızla birlikte yeni okulunuzda görevinize başlayın.

Göreve başladığınız okulun bağlı olduğu Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek SGK ve hitap girişinizi yaptırmayı unutmayınız.

İl İçi İsteğe Bağlı Olan Atama İsteyen Öğretmenlerden İstenilen Şartlar

Tüm atama ve Alımlar da olduğu gibi isteğe bağlı yer değiştirmeleri de de istenilen bir kaç önemli kriter vardır. Bu kriterleri sağlayan öğretmenler arasından başvuru yapan ve bir sıkıntı çıkmayan Başvurular dan uygun olanları seçilerek istedikleri okullara atamalarının gerçekleşeceği duyurulmuştur .Peki bu şartlar nelerdir ? Maddeler halin de haberimiz de bulabilirsiniz.

Öğretmenlerden yer değiştirme yapılacak yılın 30 Eylül tarihi itibarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilir. Üç yıllık çalışma süresinin hesabında il içinde yer değiştirecekler bakımından kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda fiilen öğretmen veya ikinci görev kapsamında eğitim kurumu yöneticisi olarak geçirilen süreler dikkate alınır.

Sağlık ve aile birliği mazeretlerine bağlı olarak zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenen öğretmenler, bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıl görev yapmaları şartıyla il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilir.

İkinci görev kapsamında yönetici olarak görev yapmakta iken öğretmenliğe atanmak isteyenler ile ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerin isteğe bağlı yer değiştirmelerinde süre şartı aranmaz.

Görev yerleri eğitim kurumunun kapanması, norm kadro değişikliği, hizmetin gereği ve benzeri çeşitli nedenlerle istekleri doğrultusunda veya resen değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda veya ilde çalışılması gereken sürenin hesabında, daha önceki eğitim kurumlarında veya ilde geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir

Yer Değiştiren Öğretmenlere Yol Ücreti (Harcırah Yolluk) Verilecek Mi?

Konuya ilişkin olarak daha önceki yıllarda verilmiş olan Danıştay kararında evini taşımayan memura sürekli görev yolluğu ödenmeyeceği hüküm altına alınmıştır.İlgili karara göre evini taşımayan memur sadece 1 günlük yevmiye ile eski iş yerinden yeni iş yerine kadarki yol masrafını alabilecektir.Yer değiştirme masrafı ile aile masrafı evini taşımayan memurlara ödenmeyecektir.