Ülkemiz dahil olmak üzere yüzlerce ülkede evde kal uyarılarının yapılması bazı uygulamaların yavaş çalışmasına sebebiyet verdi. Özellikle son bir ayda WhatsApp kullanım oranının ciddi düzeyde arttığı sık sık dile getirilirken WhatsApp cephesinden bugün yeni bir adım atıldı ve sunucularda ciddi yoğunlukların yaşandığı bu yoğunlukların önüne geçebilmek için çalışmaların yapılarak video sürelerin kısaltılacağını ve uzun video gönderiminin kısıtlanacağı söylendi. Peki bu durum ne zaman hayata geçirilecek?

Hindistan'da Uygulama Başlandı

Bir çok uygulama sayhibinin yaptığı gibi WhatsApp'ta ilk denemeyi Hindistan'da yapmaya başlandı. Buna göre Hindistan'da yaşayan kişiler artık bir birlerine uzun videolar atamıyor ve durum yani story video süresini en fazla 15 saniye olarak atabilmektedir. Peki bu durum diğer ülkelere de yansıyacak mı?

Globalleşecek Bir Karar

WhatsApp'ın aldığı karar şu anda Hindistan'da uygulanıyor ve hem halkın tepkisi hemde Hindistan sunucularındaki veriler dikkatli bir şekilde incelenirken kararın globalleşebileceğine dikkat çekildi. Yani sunucu trafiğinde eğer rahatlama sağlanır ve uygulamada aralıklarla meydana gelen kesintilerin önüne geçilirse WhatsApp'ta artık tüm dünya ülkelerinde uzun video göndermek ya da uzun süreli story, durum atmanın önüne geçilmiş olacak. Kararın bir hafta içerisinde verilerek tüm dünya ülkelerinde uygulanacağı ön görülmektedir.