Ülkemiz başta olmak üzere tüm dünya ülkelerin de en sık kullanılmakta olan mobil uygulama olarak bilinen WhatsApp bilindiği üzere hem ücretsiz mesajlaşmaya hemde ücretsiz görüntülü ya da sesli konuşmamıza yaramakta olup dünya genelinde bir buçuk milyardan fazla kişi tarafından kullanılmaktadır. Yayımlanan son güncellemeler ile sıklıkla farklı özelliklerini müşterilerine sunmakta olan WhatsApp şimdide karanlık modu aktif etti. Buna göre karanlık moda daha önceki zamanlarda sadece beta sürümüne takılan kişiler erişebilirken artık Whatsappı her güncelleyen kişi erişebilecektir. Peki WP karanlık mod nasıl aktif edilir. WP koyu temaya geçiş nasıl yapılır?

Android İçin;

Eğer Android işletim sistemine ait bir cep telefonunuz varsa hemen Google Play Store'ye giriş yapınız. Ardından ise WhatsApp'ı güncel hale getiriniz. Şimdi WhatsApp'a giriş yapın ve sırası ile sağ üstten üç noktaya basarak  ayarlar bölümüne geliniz. Sonrasında sohbet seçeneğine tıklayın ve temaya basarak koyu butonuna tıklayın ve tamam diyin. Artık Whatsap'ı sizlerde koyu olark kullanabilirsiniz.

iOS İçin;

Eğer iOS cihazınız varsa hemen App Store'a giriniz ve uygulamayı güncelleyiniz snrasında WhatsApp'a girerek Ayarlar bölümüne girin. Buradan ekran ve parlaklık bölümünü seçin ve tema alanıuna gelerek koyu bölümü aktif edin. Şimdi WhatsApp'ı koyu olarak kullanabilirsiniz.

NOT: Eğer temalar bölümünde koyu gözükmüyorsa iOS ya da android işletim sisteminiz yeterli değildir.